© Dirk Kerstens

Luxehotel Botanic Sanctuary gewoon open: “Bouwtechnische problemen hebben geen invloed op de uitbating”

Antwerpen -

De uitbating van het luxueuze hotel Botanic Sanctuary in het Elzenveld ondervindt geen hinder van de problemen die er zijn nadat er een aantal bouwovertredingen werd vastgesteld. “Onze vier restaurants, de bar en het congrescentrum zijn gewoon open en de eerste kamers zijn de komende maanden al volgeboekt”, zegt directeur van het hotel Marc Alofs.

Elien Van Wynsberghe

Het Antwerpse hotel- en restaurantcomplex Botanic Sanctuary Antwerp in het voormalige Elzenveld, naast de botanische tuin in de Leopoldstraat, maakte een aantal fouten bij de verbouwing van de historische site. Onder andere de bouw van de tomatenserre van restaurant Hertog Jan en een stalen constructie rond een waardevolle Japanse notenboom zorgen voor schade aan de historische omgeving.

In eerste instantie besloot projectontwikkelaar Iret om een regularisatiedossier in te dienen. Daarmee hoopte Iret dat de bouwovertredingen door de vingers zouden worden gezien. Dat was niet het geval.

In januari startte de inspectie van het Agentschap Onroerend Erfgoed een handhavingstraject. Dat betekent dat de bouwovertredingen waarschijnlijk ongedaan moeten worden gemaakt. Iret zit nu rond de tafel met het agentschap, op zoek naar een aanvaardbare oplossing.

 

 © Dirk Kerstens

Vanaf 1 mei extra kamers beschikbaar

Maar de bouwovertredingen en de daarmee gepaarde problemen hebben geen enkele invloed op de uitbating van het vijfsterrenhotel en de restaurants zelf, zegt CEO van Botanic Sanctuary Antwerp Marc Alofs. “Er zijn inderdaad onderhandelingen gaande tussen de bouwheer en de dienst Erfgoed. Maar de exploitatie gaat gewoon door. De delen van het hotel die afgewerkt zijn, zijn geopend.”

Concreet gaat het om de vier restaurants: Hertog Jan, Fine Fleur, 1238 Restaurant en Bar Bulot. “Ook Henry’s Bar, de Granada Gallery, ons congrescentrum en Scotch Whisky (een belevingsruimte voor whiskydrinkers, red.) zijn gewoon open. Net als de eerste hotelkamers.” Het gaat om de kamers die gevestigd zijn in het oorspronkelijke klooster. “Dat gebouw is klaar. Die 33 kamers zijn volgeboekt tot en met 1 mei”, zegt Alofs. Vanaf 1 mei zullen mondjesmaat nieuwe delen van de vier resterende gebouwen opengaan en zullen er dus extra kamers beschikbaar zijn.

Tot slot gaan ook alle geplande evenementen, feesten en congressen door zoals voorzien. “De officiële opening van Botanic Sanctuary Antwerp zal wel pas plaatsvinden wanneer alle werken zijn afgerond.”

© Dirk Kerstens

© Dirk Kerstens

 

 © Dirk Kerstens

 

 © Dirk Kerstens

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio