Stefaan Butaye van Blue-bike, Lukas Jacobs, Jef Van den© evdw

Blue-bike opent tweede locatie met acht fietsen aan station Kalmthout

Kalmthout -

Er komen acht nieuwe Blue-bikes aan het treinstation in Kalmthout. Daar staan ook al twee deelwagens van Cambio klaar. Met het openbaar vervoer erbij wordt het station zo een echt Hoppinpunt.

“Een Hoppinpunt is een plek waar vervoersknooppunten samenkomen, met voldoende parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen”, legt mobiliteitsschepen Jef Van den Bergh (CD&V) uit.

Stationsbuurt Kalmthout wordt volwaardig Hoppinpunt. © evdw

Kalmthout is in de regio trouwens een van de eerste gemeenten die op haar grondgebied twee locaties aanbiedt voor Blue-bikes. De eerste 12 exemplaren vonden in 2018 hun weg naar het station in Heide. “In 2020 werden de fietsen 842 keer gebruikt, vorig jaar 845. In totaal waren er dan 177 unieke gebruikers. Vooral in de zomer wordt er heel wat afgefietst. In augustus registreerden we liefst 107 ritten. Gebruikers komen voornamelijk uit Antwerpen en Kalmthout, maar ook een handvol gebruikers uit Mechelen, Brussel en Gent vinden de weg naar onze deelfietsen”, zegt burgemeester Lukas Jacobs.

Om de Blue-bikes te gebruiken, neem je een jaarabonnement van 12 euro. Door een tussenkomst van de gemeente en het Vlaams Gewest betaal je in Kalmthout per ontlening slechts 1,5 euro voor 24u. Als je de fiets langer gebruikt, betaal je bij. Per abonnement kan je twee fietsen gebruiken en maandelijks krijg je een overzicht van je ritten. De betaling gebeurt elke maand per domiciliëring.

Acht nieuwe Blue-bikes. © evdw

Ook schepen voor toerisme Sandra Hoppenbrouwers is blij met deze tweede locatie: “De deelfiets is niet alleen handig voor pendelaars; ook dagjestoeristen kunnen een fiets ontlenen om naar de Kalmthoutse Heide, het Arboretum of het Suske en Wiske Museum te rijden. Het is dan ook geen uitzondering meer dat een fiets ruim acht uur wordt ontleend.” (evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners