© atv

Antwerps tramplan voor de tweede keer in de prullenmand

Antwerpen -

Er is geen akkoord bereikt over het nieuwe Antwerpse tramplan. De Vervoerregioraad Antwerpen (VVR) vraagt aan De Lijn om het plan opnieuw te bekijken. Dat moet gebeuren in overleg met reizigersorganisatie TreinTramBus.

De VVR moest zich maandag buigen over de meest recente versie van het nieuwe tramplan dat De Lijn maakte voor de Antwerpse regio. Tot een stemming is het echter niet gekomen. Wel vraagt de VVR aan De Lijn om in overleg met reizigersorganisatie TreinTramBus het plan opnieuw te bekijken en aan te passen.

LEES OOK. Een nieuw tramnet voor Antwerpen, met nieuwe verbindingen én afgeschafte lijnen: wat staat er precies op het spel?

Tenzij de Vlaamse regering er anders over beslist is het al de tweede keer dat De Lijn gevraagd wordt om de plannen voor de hervorming van het tramnet opnieuw te bekijken. De VVR zegt te beseffen dat het noodzakelijk is om het tramnet te reorganiseren, maar kan zich niet in het huidige voorstel vinden.

Een eerste versie van het plan kreeg vorig jaar al tegenwind vanuit onder andere Mortsel. Daar zou tramlijn 7 verdwijnen. Daarom werd het plan aangepast. Maar ook de nieuwe versie werd op forse kritiek ontvangen.

Tramlijn 7 mocht in het huidige plan blijven, maar daar stond tegenover dat tramlijn 15 nu verdwijnt. Net zoals tramlijn 4, die ook al in het eerste plan geschrapt was. De bedoeling van het nieuwe tramplan is om een betere basisbereikbaarheid te krijgen. pvdp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen