Nick Verboven smoort een aanval van De Kempen in de kiem.

Nick Verboven smoort een aanval van De Kempen in de kiem. © Mpics

Robin Lenaerts bezorgt Zwarte Leeuw diep in de blessuretijd toch nog een punt: “Het was alles of niets”

Met een kopbaldoelpunt diep in de blessuretijd heeft Robin Lenaerts een punt gered voor Zwarte Leeuw tegen De Kempen. Door de zeges van Witgoor en Sint-Lenaarts wordt de strijd om de eindronde te ontwijken nog spannender.

Steven Rosiers

Zonder het doelpunt van Lenaerts had Zwarte Leeuw zelfs op een gedeelde dertiende plaats gestaan. Nu heeft de ploeg uit Rijkevorsel nog een marge van een punt. Het was dus een goed moment voor Lenaerts om zijn eerste competitiedoelpunt te maken. “Meestal ga ik bij hoekschoppen naar de eerste zone, maar nu hadden we afgesproken dat iemand anders dat ging doen”, vertelt de 25-jarige centrale verdediger. “Het was alles of niets en gelukkig viel de bal goed. Maar als je onze kansen bekijkt, dan hebben we vooral twee punten laten liggen.”

Opvallend: De Kempen kwam op voorsprong toen Zwarte Leeuw veel kansen bij elkaar speelde. “Spijtig, maar kansen missen hoort nu eenmaal bij voetbal. Na onze eerste helft hadden we de koppen bij elkaar gestoken. Die was immers te plat en we kwamen overal te laat. De tweede helft was veel beter en dan moet je wat geluk hebben. Als we één of twee kansen hadden benut, dan waren we vertrokken geweest. Nu niet.”

Lenaerts en co hebben net als Beringen en Sint-Lenaarts 28 punten. Dat is nog één punt meer dan nummer dertien Witgoor. “Het staat allemaal zo dicht op elkaar en we hadden een goede zaak kunnen doen. Het wordt belangrijk om de draad weer op te pikken en volgende week opnieuw voor de drie punten te gaan. Betekom is een zware tegenstander, maar in deze reeks zijn er alleen maar moeilijke matchen. Vandaag hebben we weer gemerkt dat het ook tegen de ploegen onderin absoluut niet vanzelf gaat.”

Voor Lenaerts persoonlijk deed zijn treffer ook veel deugd. Hij zat enkele wedstrijden op de bank en werd door het bestuur nog niet uitgenodigd voor een gesprek over volgend seizoen. “Ik heb inderdaad een paar moeilijke weken gehad, maar ik ben altijd het beste van mezelf blijven geven en ik wist dat ik weer een kans zou krijgen. Met volgend seizoen ben ik nog niet bezig. Ik maak me er niet te veel zorgen over. Als het niet bij Zwarte Leeuw is, dan zal het wel bij een andere club zijn. Ik ga mijn hoofd zeker niet laten hangen omdat ik nog niets heb gehoord.”

Robin Lenaerts bezorgt Zwarte Leeuw diep in de blessuretijd toch nog een punt: “We konden de punten wel gebruiken”

Doelman Thomas Hooyberghs hield De Kempen enkele keren recht, maar hij moest zich in de slotseconden toch nog gewonnen geven. “Dit doet pijn, want we hadden de drie punten kunnen gebruiken”, reageerde de goalie. “Ik kan op dit moment nog weinig energie halen uit het feit dat we geen slechte wedstrijd hebben gespeeld. Tegen Lille was het ook niet slecht, maar we pakten geen punten. We hebben vooral punten nodig en in onze positie mag dit gerust met slecht voetbal.”

De Kempen nadert tot op één punt van Berlaar-Heikant, maar het verschil met Witgoor bedraagt ondertussen al elf punten. “Toch moet je er altijd in blijven geloven. Anders kan je beter niet aan de wedstrijd beginnen. Ik vind dat het verschil nog steeds te overbruggen is. Ik blijf dus geloven in het behoud.“ (stro)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio