Kalmthoutse Loopvrienden schenken 12.000 euro. © rr

Kalmthoutse Loopvrienden schenken 12.000 euro aan vier lokale goede doelen

Kalmthout -

De Kalmthoutse Loopvrienden bestaat uit een twintigtal loopfanaten. Zopas schonken ze een cheque van 12.000 euro aan vier Kalmthoutse sociale initiatieven.

De trailrun Kalmthoutse Heide bracht eind vorig jaar meer dan duizend lopers en wandelaars op de been. Ilse Konings van de Kalmthoutse Loopvrienden: “We zaten toen net tussen twee coronagolven in en je voelde hoe iedereen ernaar snakte om weer mensen te kunnen ontmoeten op een veilige manier in de open natuur. De deelnemers kwamen van over heel Vlaanderen. En het besef dat ze met hun deelname ook bijdroegen aan het goede doel, zorgde voor een heel warme, enthousiaste sfeer.” ( )

Het idee van de een trialrun gaat al terug tot 2019. Ilse Konings legt uit: ‘Met een twintigtal leden van de Kalmthoutse atletiekclub ACK beslisten we toen om deel te nemen aan de Roparun. Dat is een Nederlandse estafetteloop van Parijs naar Rotterdam ten voordele van projecten rond palliatieve zorg. We schreven ons in als ‘De Kalmthoutse Loopvrienden’ en zijn onder die naam ook sponsors en fondsen beginnen werven om onze deelname te kunnen financieren. Niet alleen private bedrijven maar ook de leerlingen van het GITOK in Kalmthout hebben toen een flinke duit in het zakje gedaan. Maar toen gooide Covid roet in het eten, waardoor de Roparun al twee jaar op rij werd geannuleerd.’

12.000 euro

Het geld gaat naar Tejo-huis Kalmthout, een vrijwilligersorganisatie die gratis en anoniem therapeutische hulp geeft aan jongeren in crisis. Lotus; een centrum voor palliatieve zorg in Brasschaat. Kinderkankerfonds, een vzw die onder meer weekends en jeugdkampen organiseert voor jongeren van 14 tot 18 jaar met kanker en Teamlia. Dat is een stichting die kinderen ondersteunt, die lijden aan het Kabuki-syndroom, een zeldzame erfelijke aandoening. De stichting is in het leven geroepen door de ouders van het driejarige Kabuki-patiëntje Lia uit Kalmthout.

Volgende maand nemen de Kalmthoutse Loopvrienden trouwens deel aan de estafetteloop ten voordele van Kom op tegen Kanker. Ilse Konings: ‘Alle leden van ons team houden van extreme loopuitdagingen. Een aantal onder hen loopt bijvoorbeeld elk jaar de Dodentocht in Bornem. Ook de marathon van Antwerpen en de Ten Miles op dezelfde dag, kunnen de meesten al op hun lijstje afvinken. Als we dit dan ook nog kunnen combineren met een sociaal doel, maakt ons dat dubbel gelukkig.’

Erik Vandewalle

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners