©  BELGA

Beerschot geeft nieuwe zege van de hoop toch nog uit handen: 2-3

Heeft Beerschot tegen Charleroi zijn laatste troef uitgespeeld? De Mannekes leken tegen de Karolo’s opnieuw een scheve situatie recht te zetten, maar zagen in het laatste halfuur een nieuwe driepunter toch nog door de vingers glippen.

Beerschot, dat is de laatste weken een beetje zoals Jekyll & Hyde. Op verplaatsing is de minste tegenslag er teveel aan. Een zuchtje wind en het paars-witte kaartenhuisje zakt in elkaar. In eigen huis toont de ploeg opvallend veel veerkracht. Alsof zelfs stormen Eunice en Franklin de Kielse constructie niet tegen de grond krijgen. In de laatste drie wedstrijden zette Beerschot telkens een scheve situatie recht en sprokkelde het nog 7 op 9 tegen OHL, Zulte Waregem en KV Kortrijk.

Vrijdagavond leek het opnieuw zo’n verhaal te worden. Bayo zorgde na twintig minuten voor de intussen traditionele domper. De Ivoriaan werd in het straatje gestuurd en liep Halaimia losjes in de vernieling om het leer dan subtiel over Vanhamel - die wel heel vroeg ging liggen - te stiften. Vanderidt wilde na de blamage in Brugge meer strijdlust zien en werd op zijn wenken bediend. Beerschot incasseerde en reageerde. En hoe! Vijf minuten later stonden de bordjes al terug op gelijke hoogte. Met een gelukje belandde het leer voor de voeten van Sebaoui. De nieuwe chouchou zat tot dan niet echt in de wedstrijd, maar wiste zijn moeilijke openingsfase met een heerlijke goal helemaal weg: buitenkantje voet in de kruising. Een wereldgoal. En allicht opnieuw tranen bij papa Fariss.

 ©  BELGA

Het Olympisch Stadion veerde recht, Beerschot veerde mee. Zonder te domineren kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd. Shankland had net voor rust altijd voor de 2-1 moeten zorgen, maar oog in oog met Kamara - die halfweg de eerste helft de geblesseerde Koffi was komen vervangen - besloot hij recht op de Senegalese doelman. Jammer voor de Schot, die na een sterke eerste helft wel een beloning verdiende.

Meteen na de pauze kreeg Shankland dan toch een streepje achter zijn naam. Een assist weliswaar. De Schot plukte een diepe bal knap uit de lucht en legde het leer perfect klaar voor de infiltrerende Dom. Vanderidt had de blonde Antwerpenaar een rijtje naar voren geschoven om voor meer stootkracht op het middenveld te zorgen. De ingreep leverde zowaar nog een extraatje op. Dom twijfelde niet en knalde het leer onhoudbaar tegen de touwen. En zo is Dom zowaar gedeeld topschutter bij Beerschot. Net als Noubissi en Shankland heeft hij intussen vier keer gescoord.

 ©  BELGA

Het zal Dom worst wezen. De voorsprong kwam er vroeg. Veel te vroeg. Bij Beerschot sloegen de zenuwen toe, Charleroi werd steeds gevaarlijker. De bezoekers misten echter efficiëntie. Bayo stuitte twee keer op Vanhamel, Badji kreeg zijn poging niet tussen het doelkader. Maar aan deze storm kon Beerschot niet eeuwig weerstaan. Radic duwde eerst nog ongelukkig een voorzet van Kayembe in eigen doel. Enkele minuten later gaf het de voorsprong helemaal uit handen. Na een knappe collectieve aanval knalde Zorgane de 2-3 staalhard in de korte hoek.

Vanderidt gooide met Holzhauser en Suzuki nog zijn laatste troeven op tafel, maar de Oostenrijker en Japanner slaagden er niet meer in om een nieuw kaartenhuisje te bouwen. En zo is het bang afwachten wat Seraing zondagavond op het veld van Zulte Waregem doet. Een zege van de Luikenaars zal de allerlaatste hoop definitief wegblazen. En anders volgt er nog een match van de aller-allerlaatste kans. Mathematisch, u weet wel …

 ©  BELGA

LEES OOK. ONS OORDEEL. Sterke Shankland vergeet te scoren, Sebaoui terug belangrijk

  • Charleroi wint met 2-3 op het Kiel en doet goede zaak om Europe play-offs.
  • Beerschot volgt op 7 punten van Seraing met nog 6 wedstrijden te gaan.
 • Joren Dom blijft overeind in rampseizoen: “Bij momenten leken we wel vervloekt”

  Joren Dom is volgens de gemiddelde quotering in Gazet van Antwerpen dit seizoen de beste speler bij Beerschot. Of de minst slechte, zo je wil. De 32-jarige...
 • Coach Vanderidt en Beerschot voor match van de allerlaatste kans: “Ik wil vechtlust zien”

  Na de kansloze nederlaag op Cercle Brugge is de hoop op het behoud bij Beerschot opnieuw wat kleiner geworden. Coach Greg Vanderidt beseft dat zijn ploeg m...
 • 20u05

  Speeldag 29

  Beerschot en Charleroi openen de 29ste speeldag. Voor de Mannekes wordt deze wedstrijd beschouwd als die van de laatste kans. De Carolo's willen hun plek in de top-8 verstevigen.


  Volg de belangrijkste wedstrijdfases hier vanaf 20u45.

 • 20u10

  Geen Holzhauser in de basis

  Greg Vanderidt voert drie wijzigingen door: de geschorste Noubissi wordt vervangen door Shankland. Bourdin en Halaimia komen in de plaats van Holzhauser en De Smet. 

  Avenatti keert terug uit schorsing, maar sukkelt met de les en behoort niet tot de kern.

 • 20u20

  Gholizadeh geschorst

  Ook Edward Still voert drie wijzigingen door na de 0-3-nederlaag tegen Union. Tchatchoua en Bayo nemen de plaats is van Van Cleemput en Gholizadeh. In doel is het terug de beurt aan eerste doelman Koffi. Hij verdringt Kamara naar de bank.

 • 20u35

  Vanderidt: 'geen excuses vandaag'

  "Naarmate het einde nadert heeft het geen zin meer om te zeggen dat er nog X aantal wedstrijden volgen. Dat is larie en apekool. We moeten winnen, iedereen weet dat. Er zijn geen excuses, de kern is nagenoeg fit. Tactiek en details moeten we overboord gooien: strijdlust en passie moeten ons naar de overwinning leiden", aldus de coach van de rode lantaarn.

 • 20u46 Start van de 1ste helft

 • 03'

  Bil van Bessilé

  De Togolees grijpt al vroeg naar de hamstrings. Hij verlaat geblesseerd het veld.

 • 05'
  icon
  icon

  Vervanging

  Wissel bij Charleroi. Stelious Andreou komt in de plaats van Loïc Bessilé.


 • 08'

  Wachten op doelgevaar

  Aan de ene kant kan Bayo zijn maatje in de spits Badji net niet vrijspelen. Aan de overkant belandt de bal na een actie van Sebaoui over de achterlijn.

 • 09'

  Schuiver van Shankland

  De Schotse spits viseert de korte hoek met een laag schot. Koffi klemt.

 • 11'

  Bayo gekraakt

  De Ivoriaan heeft geen oog voor een infiltrerende medemaat en gaat voor eigen succes. Het wordt een oprapertje voor Vanhamel. 

 • 12'

  Dreiging Charleroi

  Een vrije trap wordt door Bourdin in hoekschop. Die levert uiteindelijk een poging op voor Ozornwafor. Te centraal om Vanhamel echt op de proef te stellen.

 • 16'

  Omschakeling Beerschot

  Een verre bal van Shankland komt tot bij Sebaoui. Die kan de één-tegen-één-actie niet verzilveren.

 • 19'
  icon

  0-1 op de counter!

  Met drie passen wordt Beerschot koud gepakt in de rug: Bayo wipt de 0-1 over Vanhamel.

 • 21'
  icon
  icon

  Tweede blessure bij Charleroi

  Doelman Koffi heeft zich geblesseerd aan de knie. Bingourou Kamara komt in de plaats. 

 • 23'
  icon

  Snelle gelijkmaker!

  Een voorzet van Pietermaat wordt maar matig ontzet. Sebaoui knalt de 1-1 hoog in doel.

MEER OVER K. Beerschot V.A. LIVE: volg alle matchen live

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL