De huidige bezetting van Asermoietuitkomt bestaat uit Gaétan Van der Auwermeulen (drums), Steven Anthonis (gitaar), Robby Weber (bas) en Ronny Vermeylen (zang). © Peggy van Aelst

Heistse punkband Asermoietuitkomt is actiever dan ooit: “Lancering van nieuw album in ’t Wit Paard”

Heist-op-den-Berg -

De Nederlandstalige punk- en hardcoreband Asermoietuitkomt uit Heist-op-den-Berg zit niet stil. Na dertig jaar afwezigheid begon de band rond frontman Ronny Vermeylen opnieuw te repeteren in een nieuwe bezetting. Na een comebackplaat in 2020 en een EP in 2021 lanceren ze op zaterdag 5 maart in café ’t Wit Paard in Heist-Goor een nieuw album: Onkruid Vergaat Niet.

Kristof Van Rompaey

LEES OOK. Heistse punkband Asermoietuitkomt pakt uit met ‘educatief nummer’ over sexting

In juni 2021 bracht Asermoietuitkomt de EP Ode Aan Evelien uit, met daarop vier nieuwe nummers. Nadien werd de 19-jarige Gaétan Van der Auwermeulen uit de Heistse deelgemeente Booischot de nieuwe drummer. In die bezetting gingen de heren weer aan de slag en maakten ze nieuwe nummers. “Zopas namen we ons nieuw album op bij Filip De Bot van de Penthouse Studio in Heist-Goor. We blikten de vier nummers van de EP opnieuw in en vulden ze aan met negen nieuwe nummers”, meldt de band.

Alle nummers van Asermoietuitkomt brengen een eigen verhaal in het Nederlands. Zo gaat Op café over het gemis aan ‘tooghangen’ tijdens de coronacrisis. “Ballenpitser gaat over brede zwemshorts die niet toegelaten zijn in het nieuwe zwembad in De Lostraat in Heist. Je wordt er dus verplicht om een strakke zwembroek te kopen of te huren”, klinkt het. “De ideale festivaldag met een mooi weertje wordt bezongen in Goe Weer Vandaag en De Show Stelen vertelt over een onvergetelijk optreden in een bruine kroeg.”

Op zaterdag 5 maart laat Asermoietuitkomt het nieuw werk voor het eerst horen in café ’t Wit Paard in Heist-Goor. De show begint om 22u. De toegang is gratis. Op zaterdag 12 maart doet de band café De Nieuwe Loeter in Schriek aan, op zaterdag 19 maart café De Rockkelder in Balen. “De cd is op onze optredens verkrijgbaar voor 10 euro. Het album staat ook op streaming diensten als Spotify, Apple Music, Youtube, Deezer en meer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners