Oussayd Belkouch: “Ik heb het erg naar mijn zin bij Geel en voetbal bij een ambitieuze club. Daarom heb ik mijn contract verlengd.” © smb

Oussayd Belkouch weigert mooie aanbiedingen en blijft Geel trouw: “Ik heb het hier heel erg naar mijn zin ”

Met de komst van Ranst in het verschiet zou bij velen de neiging al kunnen bestaan om drie punten bij te schrijven, maar dat doet de spelersgroep van ASV Geel niet. Zo herinneren ze zich dat in de heenronde van Retie werd verloren toen men aan een gemakkelijke zege dacht.

Marc Kempen

“Daarom lagen we er afgelopen zondag ook op gebrand om Retie terug te pakken”, zegt de Geelse doelman Oussayd Belkouch. “We waren voor de heenwedstrijd niet klaar voor dat duel en zaten al met onze gedachten bij de match van een week later op Kontich. Daar hebben we uit geleerd. We bereiden ons nu weekend na weekend voor alsof het telkens om een topper gaat. Het is ook elk weekend belangrijk, want nieuw puntenverlies is uit den boze. Ook de concurrenten laten de laatste weken niets liggen.”

Ondertussen heeft de Antwerpenaar als eerste van de groep zijn contract verlengd.

“Meerdere spelers zitten in de laatste fase van de gesprekken”, weet de werknemer van Nike. “Zelf heb ik alles op een rijtje moeten zetten. Ik kreeg enkele mooie aanbiedingen, ook van clubs die twee en zelfs drie reeksen hoger spelen, maar ik heb die voorstellen naast me neergelegd. Als je het privéleven en je werk moet combineren met voetbal bij een Waalse club, dan kost dat heel veel tijd en energie. Ik heb dus opnieuw voor Geel gekozen. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en ik voetbal bij een ambitieuze club. Dat waren belangrijke zaken om mijn contract te verlengen.”

De ambitie om te promoveren blijft wel bestaan bij Geel, maar er is op dit moment geen enkele zekerheid.

“Ik zie het allemaal wel goed komen. We zijn aan een heel goede reeks bezig en spelen nog tegen Kontich, Berg en Dal en Wezel. In die onderlinge duels moeten we veel punten pakken. Ik besef wel dat het moeilijk wordt om de titel te pakken. Die aftrek van drie punten doet ons pijn. Als die er niet was, stonden we op één punt van Berg en Dal. Maar goed, promoveren via de eindronde, is ook oké, hoor”, besluit de 26-jarige doelman.

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL