Filip Swaegers en Chris Wagemakers hebben tien dartsborden geïnstalleerd in de kelder van ’t Centrum. © Ronny van den Ackerveken

Dartsliefhebbers kunnen pijlen gooien in voormalig jeugdhuis

Rijkevorsel -

In de kelder van zaal ’t Centrum in Rijkevorsel wordt hard gewerkt om er tegen vrijdagavond een dartslokaal van te maken. Waar vroeger jeugdhuis Spiraal zijn stek had, wordt voortaan elk weekend een dartstornooi georganiseerd.

Ronny van den Ackerveken

Darts is ongelooflijk populair en dat merken ze ook in Rijkevorsel. “Onze tornooien vonden tot voor kort plaats bij JC Darts”, zegt Filip Swaegers. “Daar was ruimte voor een dertigtal personen. Door de groeiende belangstelling moesten we elke week heel wat mensen teleurstellen omdat ze niet meer konden meedoen. We deden daarom al enkele wedstrijden in de grote zaal van ’t Centrum. Ik vroeg vorige week aan de uitbater of er nog iemand gebruikmaakte van de kelder, waar vroeger jeugdhuis Spiraal was. Hij zei dat de ruimte leegstond en dat we ze mochten gebruiken na wat opruimwerk. Na dat goede nieuws zijn we direct in gang geschoten.”

“De bedoeling is om hier elk weekend tornooien te organiseren. Er hangen tien dartsborden en we hebben plaats voor een zestigtal deelnemers. Zelfs dat is nog te weinig, want onze WhatsAppgroep bestaat intussen uit bijna honderd personen. Maar de voordelen zijn dat we onze materialen hier kunnen laten en dat er meer mensen tegelijk kunnen spelen. Het eerste tornooi op vrijdag 25 februari was in een mum van tijd volzet.”

Lesavonden

Chris Wagemakers opende vijftien jaar geleden zijn winkel JC Darts in Rijkevorsel. “De televisie-uitzendingen van de kampioenschappen heeft de sport een boost gegeven. Ik organiseer elke week lesavonden en try-outs. Op den duur kwamen er tornooien bij. Bij ons is dartsen fun, iedereen moet er plezier aan beleven. We zorgen dat iedereen met een prijs naar huis gaat, ook al is het maar iets klein zoals spaghetti of een zakje snoep”, aldus Chris Wagemakers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners