© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Enkele jaren geleden schreef ik een toneelstuk over de Louis, de bekende buitenslaper van ’t Astridplein”

Antwerpen -

Elke dag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Elsie Rottiers (65).

“Ik speel toneel. Dat is al 49 jaar lang mijn hobby. Het is altijd bij amateurtoneel gebleven, maar de laatste jaren is het niveau wel flink omhoog gegaan. Nu speel ik bij Theater Vonk. Dit weekend treden we op. Een oud stuk van Ibsen maar dan herschreven en in een hedendaags jasje gestoken.” 

“Met Theater Vonk spelen we altijd zware stukken. De Meeuw van Tsjechov, Een beetje pijn van Pinter. Voor mij was dat na al die jaren toch een uitdaging maar ik doe het graag. Je bent altijd dezelfde persoon maar hebt toch het gevoel dat je er elke keer weer iets anders van kan maken. Dat variëren, dat kan ik wel goed.”

“Ik heb ook zelf toneelstukken geschreven. Onder meer over de Louis, de buitenslaper, de bekende dakloze van ’t Astridplein die enkele jaren geleden overleden is. Hij was een bijzondere figuur en is uiteindelijk een goede vriend van me geworden. In het begin passeerde ik hem en gaf ik hem al eens een cent. Toen ik stopte met werken, heb ik hem aangesproken en uiteindelijk heb ik een toneelstuk over zijn leven gemaakt. Hij is zelfs komen kijken. Hij stond graag in de belangstelling, de Louis.”

“Nu is hij al een paar jaar dood. Op 18 december, zijn verjaardag, bel ik nog altijd naar zijn vriendin om te horen hoe het ermee is. Ze waren soulmates.” evw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen