Vluchtende wagen vanuit Willebroek verliest wiel in Antwerpen: politie rekent bestuurder in na lange achtervolging

Hoboken, Willebroek -

De politie heeft zondag een man opgepakt in Wilrijk na een spectaculaire achtervolging vanuit Willebroek. Op het Kiel verloor de vluchtwagen een wiel, waarop de bestuurder te voet vluchtte en zich tevergeefs probeerde te verstoppen onder een geparkeerde auto.

tdk, jtp

De politie Mechelen-Willebroek kreeg de wagen zondag in het vizier na een hit van een ANPR-camera. “De nummerplaat van de wagen bleek gestolen”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Er werd een interventiepatrouille aangestuurd. “Op de N16 wilden de collega’s de man aan de kant zetten, maar hij weigerde te stoppen en nam de vlucht richting A12.”

De politie verwittigde meteen de federale wegpolitie en de Antwerpse politie en zetten de achtervolging in. “De bestuurder nam op de Boomsesteenweg in Wilrijk, achterna gezeten door de collega’s uit Mechelen-Willebroek, net voor de Jan De Vostunnel de afslag richting Hoboken”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie. “Vervolgens reed hij op het grote kruispunt aan de vroegere garage Permeke dwars over het gras en de tramsporen de VIIde Olympiadelaan tegen de richting en over het fietspad in. Daarbij verloor de wagen een wiel.”

De man liet zijn wagen achter en probeerde zich te verstoppen onder een geparkeerde wagen in een zijstraat, maar dankzij een gouden tip van een ooggetuige kon het snelleresponsteam van de Antwerpse politie de kerel snel in de boeien slaan. De wagen van de man bleek niet verzekerd en niet ingeschreven. (tdk, jtp)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio