©  REUTERS

Loena Hendrickx schittert tijdens olympisch slotgala op de tonen van Britney Spears

Loena Hendrickx heeft zondag met volle teugen genoten van het slotgala met de beste kunstschaatsers op de Olympische Winterspelen in Peking. “Het is echt leuk om hier te mogen staan, vandaar ook die lach op mijn gezicht”, zei Hendrickx na afloop.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De Arendonkse verscheen als 23e op het ijs in het Capital Indoor Stadium. Op de tonen van ‘Circus’ van Britney Spears gaf ze het beste van zichzelf.

“Het was wel een verrassing dat ik voor het slotgala werd uitgenodigd”, zei Hendrickx. “Dit zijn toch de Olympische Spelen. Ik heb ook nog nooit het gala op een WK mogen schaatsen.” 

Als Belg pronkte Hendrickx tussen de atleten van topkunstschaatslanden als Rusland, de VS en Japan. “Bij de repetities merkte ik dat wel. Iedereen heeft teamgenoten, terwijl ik er alleen stond. Maar ik heb ook wel andere schaatsers beter leren kennen. De allerbesten mogen hier deelnemen. En ik ben erbij. Dat is geweldig. Maar nu kijk er wel naar uit om terug naar huis te gaan en mijn familie te kunnen knuffelen.”

Hendrickx beëindigde de individuele competitie donderdag op de achtste plaats met 206,79 punten. Voor haar kort kür kreeg ze dinsdag 70,09 punten, goed voor de zevende plaats. In de vrije kür werd ze negende met 136,70 punten. Vier jaar geleden eindigde Hendrickx op de 16e plaats op haar eerste Spelen in Pyeongchang.

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS

 

 ©  BELGA

Vastgoed

Jobs in de regio