©  Welkom Wolf

Stormweer zorgt voor piek in foute wolvenmeldingen: “Nee, dit is geen wolf”

Het stormachtige weer van de voorbije dagen heeft ervoor gezorgd dat meldpunt Welkom Wolf veel meer foute meldingen binnenkrijgt dan gewoonlijk. Volgens de organisatie gaat het veelal om wolfhonden of andere lookalikes.

ED

Volgens Welkom Wolf brengt een fikse storm, zoals Eunice, oerangsten in honden naar boven. Heel wat wolfhonden en andere lookalikes trokken er door die angst alleen op uit en werden al zwervend gespot. Vervolgens werd er foutief melding gemaakt van een wolf.

De organisatie heeft begrip voor de vergissing. “Saarloos wolfhonden en Tsjechoslowaakse wolfhonden zijn in essentie Duitse herders waar decennia geleden een beetje wolf werd in gekruist”, klinkt het. “Het zijn erkende hondenrassen, maar de dieren vertonen wel heel wat gelijkenis met een wolf. Ook andere lookalikes, zoals bepaalde sledehonden, worden door niet-ervaren waarnemers al snel als wolf gemeld zodra er geen baasje bij loopt.” De telefoon van Welkom Wolf stond dan ook roodgloeiend.

“Nee, dit is GEEN wolf”, schrijft Welkom Wolf op Facebook. ©  Welkom Wolf

Welkom Wolf houdt een database van foute wolvenmeldingen bij, om een beeld te krijgen van waar er wolfhonden en andere lookalikes wonen. De organisatie laat weten dat wie denkt een wolf gezien te hebben - een echte of een valse - dat zeker mag blijven melden.

LEES OOK. Opvallende beelden: wolf gespot in Antwerpse haven

Vastgoed

Jobs in de regio