©  BELGA

Belgische voetbalbond voert officieel onderzoek naar matchfixing Anderlecht-Genk

De voetbalbond heeft een onderzoekscoördinator aangesteld om mogelijke matchfixing in de play-offs van het seizoen 2013-2014 te onderzoeken. De maatregel komt er nadat gewezen Standard-voorzitter Roland Duchâtelet een strafklacht had ingediend tegen onder meer Anderlecht en Genk. De zakenman zegt over harde aanwijzingen te beschikken dat sommige spelers van Genk de wedstrijd op Anderlecht (4-0) met opzet verloren hadden in ruil voor horloges.

Bart Lagae

De klacht van Duchâtelet is gericht tegen het oude bestuur van Anderlecht en Genk en een zekere ‘X’, een man die geïdentificeerd kan worden als spelersmakelaar Mogi Bayat. Ook de (oud-)spelers Anthony Vanden Borre (toen bij Anderlecht) en Ilombe Mboyo (ex-Genk) worden geviseerd. Twee gewezen spelers van Standard, Jelle Van Damme en Paul-José Mpoku, en drie supporters van de Rouches ondersteunen de klacht van Duchâtelet.

Ook in de zaak-Propere Handen voerde de voetbalbond onafhankelijk van het gerecht een disciplinair onderzoek. Dat leidde uiteindelijk tot veroordelingen van oud-bestuurders van KV Mechelen en Waasland-Beveren. KV Mechelen ontsnapte toen aan degradatie wegens een gat in het reglement.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL