De kleinste kleuters van Klavertje 3 mochten als eersten het nieuwe speeltuig verkennen. © Elke Lamens

Mariagrot-site Overbroek breidt uit met speelterrein: leerlingen Klavertje 3 mogen klimmen en klauteren op school

Brecht -

De kleuters en leerlingen van het eerste en twee leerjaar van Klavertje 3 in Overbroek stond vanochtend een leuke verrassing te wachten. Ze mochten een nieuw speeltuig inspelen. Daarmee is de oude Mariagrot-site, met sinds juni vorig jaar een nieuwe moderne kapel, helemaal afgewerkt.

In juni 2021 waren de leerlingen en kleuters van basisschool Klavertje 3 al getuige van de inhuldiging van een hypermoderne Mariakapel die de oude, vervallen grot vervangt. Op het terrein achter de kapel is er nu een nieuw speelterrein ingericht voor de scholiertjes.

“Eigenlijk moesten jullie hier in september al kunnen spelen, maar nu is toch alles mooi afgewerkt om veilig te kunnen spelen”, opende algemeen directeur Wim Mertens vanochtend officieel het nieuwe speeltuig. Verschillende kleuters en leerlingen mochten het lintje knippen. Daarna was het eerst aan de allerkleinste kleuters om het terrein te gaan verkennen.

De leerlingen mochten zelf het lintje knippen. © Elke Lamens

“Het nieuwe toestel is er gekomen met inspraak van zowel de leerkrachten als leerlingen. Dit moest een aantal doelen vervullen die nog niet op de speelplaats aan bod komen”, verduidelijkte directrice van de basisschool Denise Goossenaerts het opzet. “De kinderen hadden hun wensen getekend en samen met het Oudercomité in een filmpje gegoten.”

De kinderen wilden vooral kunnen klimmen en klauteren. Dit speeltoestel beantwoordt daaraan. “Ze wilden een glijbaan en brandweerpaal en dat is aan een soort burcht gekoppeld. Het geheel werd uitgevoerd in natuurlijke materialen dat past in de landelijke omgeving van Overbroek.”

De kinderen misten vooral het klimmen en klauteren op school. © Elke Lamens

“Ook de ondergrond is bedekt met natuurlijke boomschors die een zachte landing garandeert. Maar het is niet de bedoeling dat jullie hiermee naar elkaar gaan gooien”, legde directeur Mertens nog even de spelregels uit.

Het speelterrein kost 15.000 euro. “De school heeft hiervoor gespaard en we kregen ook financiële steun van het Oudercomité”, benadrukte Denise Goossenaerts. “Daarnaast kregen we hulp van de lokale gemeenschap die het terrein heeft afgegraven en voorzien van worteldoek.”

Achter de hypermoderne Mariakapel kunnen de kinderen van Klavertje 3 zich uitleven. Vroeger stond op dit terrein een Mariagrot die helemaal in verval geraakte. © Elke Lamens

Vandaag krijgen alle honderd leerlingen van de basisschool de kans om het nieuwe terrein te gaan verkennen.

 (Elke Lamens)

In juni vorig jaar werd de hypermoderne Mariakapel ingehuldigd. Vandaag staat daarachter het nieuwe speeltuig. © Elke Lamens

De Mariagrot heeft nu plaats gemaakt voor een moderne kapel annex speelterrein voor de kinderen van Klavertje 3. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners