© Bart Van den Langenbergh

Tachtiger vliegt drie jaar achter de tralies voor verkrachting

Mol -

Een 84-jarige man uit Mol is door de rechtbank veroordeeld tot een effectieve celstraf van drie jaar voor de verkrachting van een 55-jarige vrouw met een mentale beperking. Twee jaar geleden werd de man al eens voor dezelfde feiten veroordeeld, maar hij kon zijn handen niet van de vrouw houden. “Hij maakte misbruik van haar zwakke positie”, stelde de rechter.

Voor de correctionele rechtbank in Turnhout is het welletjes geweest. De 84-jarige C.M. uit Mol vliegt voor drie jaar achter de tralies. Hij is ook voor een periode van vijf jaar ontzet uit zijn rechten.

De bejaarde man, die al meer dan tien jaar weduwnaar is, werd in februari 2020 al eens veroordeeld tot een celstraf van twee jaar met probatie-uitstel. Hij vergreep zich bijna dagelijks aan een vrouw die in een woonzorgcentrum verbleef in de straat waar hij woonde.

In 2019 kwam aan het licht dat de tachtiger de borsten en vagina van de vrouw betastte en meermaals met haar seks had in zijn slaapkamer. In ruil gaf de man de vrouw altijd snoep, cola of eten voor haar konijntjes. Hij vroeg aan het slachtoffer om niets te vertellen aan de begeleiders van het woonzorgcentrum, maar uiteindelijk biechtte de vrouw toch alles op.

Hij kreeg een absoluut contactverbod opgelegd met het slachtoffer, maar de tachtiger trok zich van dat verbod niet veel aan. Eind oktober 2021 stapte de vrouw samen met haar begeleidster naar de politie om opnieuw klacht neer te leggen tegen de buurman voor nieuwe zedenfeiten. “Hij was gericht op de bevrediging van zijn eigen verlangens en maakte misbruik van de zwakke positie van de vrouw als gevolg van haar mentale beperking”, oordeelt de rechtbank. (bvdl)

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio