Een 49-jarige bewoner van een appartement in Meerhout werd vorig jaar gekneveld en kreeg een wapen tegen zijn hoofd. 

Een 49-jarige bewoner van een appartement in Meerhout werd vorig jaar gekneveld en kreeg een wapen tegen zijn hoofd. © Ricardo Reitmeyer

Viertal riskeert tot acht jaar cel voor brutale home invasion: “Ze hebben een onschuldig slachtoffer gemolesteerd”

Meerhout, Nijlen -

Hoewel ze allemaal hun betrokkenheid ontkennen, riskeren vier mannen uit Antwerpen celstraffen van twee jaar tot acht jaar voor een brutale home invasion in Meerhout. Op 9 maart 2021 werd de bewoner van een appartement op de Molsebaan in Meerhout vastgebonden en bedreigd met een wapen. Ze roofden daarna ook nog een woning in Nijlen leeg. “Ik weet niet waarom ik hier sta”, riep beklaagde Elvis M. (31).

Bart Van den Langenbergh

Op klaarlichte dag kreeg een 49-jarige bewoner van een appartement op de Molsebaan in Meerhout op 9 maart vorig jaar ongewenst bezoek. “De man sliep nog nadat hij van zijn werk was thuisgekomen toen hij werd overvallen door twee daders. Ze hebben de man gekneveld aan zijn handen en voeten en een wapen tegen zijn hoofd gedrukt. De daders eisten geld en goud”, zei openbare aanklager Inge Delissen op de correctionele rechtbank in Turnhout.

Volgens het parket waren Hamid D. en Saidi A. (27) de mannen die de man daadwerkelijk overvielen. Zij riskeren elk een effectieve gevangenisstraf van acht jaar. Mouhcine J. (38) zou de overvallers in zijn BMW naar Meerhout hebben gebracht. De man riskeert zes jaar cel en is niet aan zijn proefstuk toe. Tien jaar geleden werd hij al vervolgd voor een gewapende overval op een krantenwinkel in Borgerhout.

Betrapt door buurvrouw

“Na de home invasion probeerden ze ook nog bij de buren in te breken, maar ze werden op heterdaad betrapt door de bewoonster. Zij bracht de politie op de hoogte en achtervolgde de daders te voet. Ze heeft een van hen kunnen fotograferen”, legde Inge Delissen uit.

Een dag na de inbraak heeft de politie in Antwerpen de vluchtwagen gecontroleerd. Zowel Mouchine J. als Saidi A. bevonden zich in de auto. Op 21 maart 2021 dook dezelfde auto op bij een woninginbraak in Nijlen. De daders namen daar cash geld, juwelen, een laptop en autosleutels mee. Elvis M. riskeert hiervoor een celstraf van twee jaar, maar schreeuwde op de rechtbank zijn onschuld uit. “Ik weet niet waarom ik hier sta. Ik ken de medebeklaagden helemaal niet”, riep de man. Volgens het parket gaat het om zeer ernstige feiten. “Ze hebben een onschuldig slachtoffer gemolesteerd”, stelde de aanklager nog. “Alle beklaagden hebben al een zwaar strafverleden.”

Dochter in auto

De advocaat van J. betwistte dat zijn cliënt op de hoogte was van de plannen om een home invasion te plegen. “Hij is niet in de woning geweest en heeft zijn auto niet verlaten. Het is ook atypisch dat de feiten zich afspeelden op klaarlichte dag”, pleitte meester Roderic Heerman. “De man had die dag ook zijn dochter meegenomen. Dat doe je toch niet als je een inbraak zou willen plegen?”

De rechtbank velt een vonnis op 2 maart.

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio