Golfsport aan Groenenhoek in Aartselaar. © AGS

Golfsport populairder dan ooit

Aartselaar -

De cijfers van Golf Vlaanderen tonen aan dat de golfsport groter en populairder is dan ooit. Deze tendens is ook merkbaar bij Antwerp Golf School (AGS) dat het aantal spelers en leden sterk ziet groeien.

 

Met 48.344 leden was golf in Vlaanderen nog nooit zo populair. In 2021 registreerde de federatie van golfclubs een groei maar liefst 11% wat betreft het aantal leden. Ook Antwerp Golf School (AGS) aan Groenenhoek 10 neemt diezelfde trend waar.

Het bubbelpakket (ondertussen staycationpakket) is een vaste waarde geworden in haar aanbod. Het werd opgestart tijdens de toenmalige coronamaatregelen, maar is nu een blijver. Voor startende golfers is het blijkbaar de ideale formule om voor de eerste keer van de golfsport te proeven.

“Golf is twee jaar lang de meest veilige buitensport geweest”, zegt AGS-bestuurder Kris Van Ingelgem. “Maar als golfschool vonden we het belangrijk om ook in die periode te waken over de ontwikkeling van startende spelers. Neem daar nog bij dat golf de ideale gezinssport is en zo is uiteindelijk het bubbelpakket ontstaan.”

“Onder de titel ‘individueel lespakket’ volgt men alleen of met een zelfgekozen groep van maximaal vier personen vijf keer les op momenten die men zelf kan kiezen. Hierbij krijgt men alle technieken aangeleerd van de golfpro’s en word je drie maanden lang volwaardig lid bij AGS.”

Naast het individueel lespakket, de privé- en de groepslessen, blijft AGS ook de place to be voor teambuildings van bedrijven, al dan niet met catering.  (jw)

www.ags.be
Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio