©  AP

Israël verbiedt “bekeringstherapie” voor homoseksuelen

Israël heeft maandag komaf gemaakt met zogenaamde “bekeringstherapieën”. Die zijn erop gericht om de seksuele geaardheid van iemand te veranderen en zo homoseksuelen te “genezen”. De ban op de schadelijke behandelingen gaat onmiddellijk in. Dat heeft de Israëlische minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz maandag bekendgemaakt.

evdgBron: BELGA

“Seksuele oriëntatie is geen kwaal die genezing nodig heeft. ‘Bekeringstherapieën’ zijn geen behandelingen”, schreef Horowitz op Twitter. “Lesbiennes, homo’s, transgenders en hetero’s, we zijn allemaal mensen en we zijn allemaal prachtig hoe we zijn. Niemand zou je moeten zeggen dat het anders hoort.”

Het ministerie van Volksgezondheid vaardigde een omzendbrief uit aan de gezondheidsprofessionals in het land. Het wordt hen verboden om “conversietherapieën” aan te bieden, er reclame voor te maken en ze te uit te voeren. Wie dit wel doet, riskeert straffen voor “het misbruiken van de jonge LGBT-gemeenschap”, zo schreef de minister.

Israël stelt zich de laatste decennia toleranter op voor de LGBTQIA+-gemeenschap. Toch kunnen mensen van hetzelfde geslacht er onder meer niet met elkaar trouwen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio