© Bart Van den Langenbergh

Parket vermoedt dat Nederlander drugskoerier is, maar kan dat niet bewijzen: “Als ik echt iets te verbergen heb, zou ik toch wel gevlucht zijn?”

Turnhout -

Een 21-jarige Nederlander riskeert in ons land een celstraf van twintig maanden voor drugsbezit. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de man een grote drugskoerier is, maar kon dat niet met bewijzen aantonen. Zelf ontkent de man de aantijgingen.

In november vorig jaar controleerde de politie in Turnhout een auto met Duitse nummerplaat op de parking van het station. De bestuurder, K.S. (21) uit Tilburg, had 18 gram cocaïne in zijn broekzak en was in het bezit van twee smartphones. De auto waarmee hij reed, had hij voor een dag gehuurd in Rotterdam.

“De drugshond had veel interesse in de passagiersstoel. In zijn gsm las de politie berichten die dezelfde avond nog werden verstuurd via de app Signal. Iemand had de man gestuurd: ‘Ik heb ze ziek verpakt’. De politie vermoedde dat er meer drugs in de auto verstopt lag, en ging over tot een scan bij de douane. Er werd ook specialist uit Antwerpen bij geroepen, maar er werd niets aangetroffen”, legde procureur Catherine Dederen uit.

Bendevorming als minderjarige

“Uit het telefonieonderzoek en de bevindingen lijkt het erop dat S. een grotere drugskoerier is, maar dat is niet duidelijk genoeg aangetoond. Hij wordt daarom enkel vervolgd voor bezit. Zelf verklaarde hij dat de drugs voor eigen gebruik waren. Hij was al als minderjarige bij ons gekend voor bendevorming.”

Dederen vorderde een celstraf van twintig maanden. De verdediging vroeg uitstel. “Ik heb altijd meegewerkt”, zei S. zelf. “Als ik echt iets te verbergen had, zou ik toch wel gevlucht zijn?”, klonk het.

Vonnis op 25 februari. (brip)

MEER OVER Misdaad Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio