Ontsnappingen gebeuren in Merksplas maar zelden. 

Ontsnappingen gebeuren in Merksplas maar zelden. © Marc Herremans

Gevangene in Merksplas ontsnapt door zich in vrachtwagen van wasserij te verstoppen: “Chauffeur heeft alert gereageerd”

Merksplas, Hoogstraten -

Een gedetineerde uit de gevangenis van Merksplas kon donderdag ontsnappen door in de vrachtwagen van wasserij CleanLease te springen tijdens het laden en lossen. Die werkt samen met de gevangenis en komt er dagelijks linnen ophalen. De chauffeur van de wasserij merkte de man op bij het openen van de laadbak en verwittigde de politie. De gevangene is intussen gevat.

Britt Peeters

Op een originele wijze kon een man donderdag uit de strafinrichting van Merksplas ontsnappen: hij verschanste zich in een vrachtwagen van industriële wasserij CleanLease uit Hoogstraten.

Tijdens laden en lossen

“We besteden ons werk gedeeltelijk uit aan de gedetineerden die in een atelier in de gevangenis werk voor ons verrichten. Onze chauffeur komt er dagelijks langs om linnen, dat zij verwerkt hebben, af te zetten en op te halen. We vermoeden dat de gedetineerde in de vrachtwagen is gekropen tijdens het laden en lossen”, zegt een medewerker van CleanLease.

De man bleef onder de radar en hield zich schuil tussen het linnen. Pas toen de chauffeur terug op het bedrijventerrein in Hoogstraten aankwam, kwam de ontsnapping aan het licht. “Toen onze chauffeur de laadbak opende, sprong de man eruit en vluchtte weg. Zoiets maak je natuurlijk niet elke dag mee. Onze chauffeur is ongetwijfeld geschrokken, maar heeft wel alert gereageerd en de politie verwittigd. Ook andere chauffeurs zagen het gebeuren en hebben de achtervolging met hun vrachtwagen ingezet.”

Ongezien

“De politie kon de man snel vatten en verhoorde hem op het politiekantoor. Meteen daarna werd hij terug naar de gevangenis gebracht”, zegt gevangenisdirecteur Serge Rooman. “Hoe hij ongezien in de laadruimte is geraakt, is nog niet duidelijk. We voeren nu een intern onderzoek naar hoe het is kunnen gebeuren, en of de juiste procedures wel gevolgd zijn. Zulke ontsnappingen gebeuren gelukkig zelden.”

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio