De toekomstige parkwoningen van Midden. © Triple Living

Derde fase Midden brengt parkwoningen en appartementen naar Boechout

Boechout -

Zes jaar nadat de eerste bewoners hun intrek namen in Midden, begint het ontwikkelingsproject in het hartje van Boechout aan de bouw van de derde fase. Het gaat om parkwoningen en -appartementen.

Filip Spoelders

De site van ongeveer vijf hectare tussen de Heuvelstraat, de Lange Kroonstraat en de Molenlei stond tot tien jaar geleden bekend als het fabrieksterrein van het metaalverwerkend bedrijf BMT. In 2012 begon de herbestemming naar woonzone met eengezinswoningen en appartementen maar intussen beschikt de nieuwe wijk ook over een supermarkt, een kinderopvang en een politiekantoor.

Over twee en half jaar moet de derde fase rond zijn. © Triple Living

Nu deze eerste twee bouwfases zijn afgerond, gaat bouwheer Gands over tot de derde fase. Midden dit jaar vatten de werken aan en ze zullen twee jaar duren. “Het gaat om twintig parkappartementen met één tot drie slaapkamers en zes parkwoningen met een naar het zuiden gerichte tuin”, vertelt Kristof Schellekens, marketing director van Triple Living waartoe Gands behoort.

Groene uitlopers

Deze twee units zullen aan het Clematitespark van het Sint-Gabriëlcollege grenzen. “Door Covid is het duidelijk dat wonen in het groen belangrijker is geworden. Het bevordert de leefbaarheid voor de bewoners. Het concept van Midden lag reeds vast voor het uitbreken van de pandemie maar het is duidelijk dat ons project goed gewapend is tegen deze nieuwe trend. We hebben hiermee rekening gehouden en voorzien zoveel mogelijk groen rond de bebouwing.”

Groen is aanwezig tussen de gebouwen. © Triple Living

Het Clematitespark dat de site begrenst, wordt eigenlijk doorgetrokken in groene uitlopers die zich doorheen het project slingeren. Naast een eigen parktuin worden verspreid over Midden pleintjes, speelzones en zithoekjes aangelegd.

Energievriendelijk

De nieuwbouwprojecten zullen trouwens opnieuw zeer energievriendelijk zijn met een E-peil van twintig wat ver boven de Vlaamse minimumvereisten van E30 ligt. “De verkoop van deze derde fase gaat nu ook van start. Aan de eerste twee fases merkten we dat wonen in Boechout erg in trek is. Die verkoop verliep zeer vlot, we willen graag op dit elan verder gaan”, zegt Schellekens.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.midden.be. Op het terrein is een verkoopkantoor in een container voorzien om rondleidingen te geven. De prijzen van de woningen en appartementen starten aan 230.000 euro.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners