Schepen Steve D’Hulster wil een gezamenlijk Mortsels standpunt. © Joris Herregods

Mortsels stadsbestuur verenigt zich tegen schrappen lijn 15: “Opnieuw een plan waarmee we slechter af zijn”

Mortsel -

Het Mortselse stadsbestuur wil volgende week over de partijgrenzen heen een gezamenlijk standpunt innemen over het mogelijk verdwijnen van tramlijn 15. “We moeten samen een signaal geven want dit is van groot belang voor Mortsel”, zegt mobiliteitsschepen Steve D’Hulster (Vooruit - I Love Mortsel).

Filip Spoelders

Vorige week was er nog een beetje opluchting dat tram 7 gered lijkt te zijn, maar na de commissie is het duidelijk dat het nieuwe voorstel van de De Lijn rond de tramnetten evenmin goed wordt ontvangen in de Mortselse politiek. “We hebben het voorstel uitvoerig besproken en het is zuur dat Mortsel, dat altijd een voortrekker is geweest op het vlak van openbaar vervoer, opnieuw een plan voor ogen krijgt waarmee we slechter af zijn dan nu”, zegt de schepen.

Weinig begrip

Net als bij het protest van de afgelopen twee jaar tegen de plannen om lijn 7 te schrappen, wil het bestuur ook nu met één standpunt naar buiten komen. “Op de gemeenteraad van volgende week proberen we tot een gemeenschappelijk standpunt te komen om dit over te maken aan de Vlaamse regering en aan De Lijn. In grote lijnen zitten alle partijen op de dezelfde golflengte, al heeft iedereen zijn nuance. Voor het belang van Mortsel zou het goed zijn om samen aan te geven dat we weinig begrip hebben voor deze plannen.”

MEER OVER Mobiliteit stad & rand

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio