©  BELGA

Rode Duivels spelen eind maart oefenmatch tegen halvefinalist Africa Cup: “Een interessante tegenstander”

Het oefenprogramma van de Rode Duivels in maart is helemaal rond. Na de vriendschappelijke interland op 26 maart in Dublin tegen Ierland spelen ze op dinsdag 29 maart in het Lotto Park van Anderlecht tegen Burkina Faso (aftrap 20u45).

Vincent Van Genechten

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat België het tegen dit West-Afrikaanse land opneemt. Burkina Faso staat 56ste op de FIFA ranking en was halvefinalist op de Africa Cup. Het schakelde in de kwartfinale Tunesië uit en strandde in de halve finale tegen Senegal.

“In de voorbereiding op een WK is het ook goed om tegen landen uit andere continenten te spelen. Met zijn halve finale op de Africa Cup heeft Burkina Faso alvast aangetoond dat het een interessante tegenstander voor de Rode Duivels kan zijn”, aldus bondscoach Roberto Martinez.

 ©  AP

De bekendste spelers bij Burkina Faso zijn doelman Hervé Koffi (Sporting Charleroi), Bertrand Traoré (Aston Villa), Issa Kabore en Hassane Bandé (allebei ex-KV Mechelen) en Abdoul Tapsoba (Standard).

De wedstrijd wordt in het Lotto Park in Anderlecht gespeeld en niet in het Koning Boudewijnstadion, dat zich minder leent voor oefenwedstrijden op weekdagen en ook minder comfort te bieden heeft. Bovendien is de nabijheid van Anderlecht vanuit het Proximus Basecamp in Tubeke ook een pluspunt. Info over de ticketverkoop volgt later.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Vastgoed

Jobs in de regio