Jan Tormans (l.) en Hans van Kasteren (r.) in betere tijden. ©  RR

Hans Van Kasteren bijt van zich af na beschuldigingen van Bart Wellens: “Patrick Lefevere? Die denkt dat iedereen bij hem wil rijden”

In de heisa rond de transfer van Joran Wyseure en Emiel Verstrynge van Tormans CX Team naar Alpecin Fenix krijgt manager Hans van Kasteren het hard te verduren. Maar de Nederlander, die de twee jonge renners vertegenwoordigt, heeft in zijn leven al vaak voor hete vuren gestaan. “Wat ik veel erger vind, is de bagger die de jongens over zich heen krijgen. Dat verdienen zij niet.”

Van Kasteren wil niet te veel olie op het vuur gooien, maar laat tegelijk niet over zich heen lopen. “Die beschuldiging van mensenhandel wel erg verregaand”, klinkt het. “Mensenhandel, dat impliceert dat je er ook geld aan verdient. Wel, ik heb tot nu toe aan Emiel (Verstrynge), met wie ik al twee jaar samenwerk, en Joran (Wyseure) nul euro verdiend.”

“Jan Tormans doet alsof het zijn project is, maar ik heb hem als sponsor naar de cross gehaald. Wie heeft Tormans CX opgezet? Ik ben de architect. Daarna werd Bart (Wellens, red.) erbij gehaald en werd ik bedankt voor bewezen diensten. Heb jij mij toen in de media horen klagen? Neen, omdat ik het ook niet erg vond. Het gaf me de mogelijkheid om iets meer afstand te nemen en nog meer op te komen voor mijn renners, iets wat ik altijd heb gedaan.”

LEES OOK. Broers Wellens furieus op makelaar Van Kasteren na transfer van jonkies: “Families en huwelijken kapotmaken kan hij als de beste”

Ook van Kasteren is verbaasd over de reactie van zijn vroegere poulain Bart Wellens. “Ik heb Bart dinsdagavond aan de telefoon gehad. Hij was heel teleurgesteld en dat begrijp ik. Maar ik heb hem ook duidelijk proberen te maken dat ik niet met Alpecin getrouwd ben. Nu ja, Bart voelt zich in de kou gezet. Hij zit mee in de flow van Tormans, die helaas een paar stappen heeft overgeslagen.”

 ©  BELGA

En de tweet van Geert Wellens, broer van, als zou Van Kasteren de man zijn die al twintig jaar huwelijken en families kapotmaakt? “Tja, hij wordt betaald door Tormans. Met Geert heb ik nooit iets gehad. Het hoeven trouwens ook niet allemaal vrienden te zijn… En Lefevere? Patrick denkt dat iedereen bij hem wil rijden. Wel, die jongens zijn groot genoeg om zelf hun beslissingen te nemen. Zij hebben voor Alpecin-Fenix gekozen.”(gvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden