©  BELGA

Herman Van Holsbeeck na drie weken vrijgelaten uit de cel onder voorwaarden

Voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck (67) zal onder voorwaarden vrijgelaten worden uit de gevangenis van Sint-Gillis. Dat besliste de Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling vandaag. Het is een enorme opluchting voor Van Holsbeeck, die erg te lijden had onder zijn verblijf in de cel onder meer door een recente rugoperatie.

Pieter Huyberechts

De beslissing om Herman Van Holsbeeck onder voorwaarden vrij te laten kwam er na een lang pleidooi van Van Holsbeecks advocaat Daniel Spreutels vorige week. In totaal zat Van Holsbeeck 22 dagen in de cel.

Van Holsbeeck werd in september 2019 in verdenking gesteld voor witwassen en valsheid in geschrifte. Het gaat om het vermoeden van financiële constructies rond de uitgaande transfer van Alexander Mitrovic en Chancel Mbemba naar de Engelse voetbalclub Newcastle, en de transfer van Youri Tielemans naar AS Monaco. Dit dossier staat los van Propere Handen, waarin Van Holsbeeck ook wordt beschuldigd.

Nadat nieuwe elementen waren opgedoken in het dossier, werd hij op 19 januari vastgezet in de gevangenis van Sint-Gillis. Na drie weken wordt hij nu vrijgelaten.

MEER OVER Operatie Propere Handen

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL