Wellens reageerde op Instagram door een foto van zichzelf met Verstrynge te posten waarbij een denkbeeldig mes in zijn rug zit. ©  Instagram

Mes in de rug van Bart Wellens, die furieus is op makelaar Van Kasteren: “Families en huwelijken kapotmaken kan hij als de beste”

De transfers van veldrijders Joran Wyseure (21) en Emiel Verstrynge (20) van Tormans naar Alpecin-Fenix doen heel wat stof opwaaien. Op sociale media reageren Bart en Geert Wellens boos en teleurgesteld. Vooral makelaar Hans van Kasteren moet het ontgelden.

Jonas Withouck

LEES OOK. Niet alle crossers volgen Tormans naar Quick-Step, toppers Joran Wyseure en Emiel Verstrynge trekken naar Alpecin-Fenix

Woensdag maakte wielermakelaar Hans van Kasteren het nieuws bekend dat Joran Wyseure en Emiel Verstrynge, respectievelijk nummer één en twee van het recente WK veldrijden voor beloften, volgend seizoen van Tormans CX Team naar Alpecin Fenix trekken. Een streep door de rekening van huidige sponsor Jan Tormans én van Patrick Lefevere, de manager van Quick.Step-Alpha Vinyl die vanaf 2023 samen met Tormans aan een crossproject begint.

Terwijl sponsor Jan Tormans al aangaf dat hij de twee renners niets kwalijk neemt, lijkt Bart Wellens het er wel een stuk moeilijker mee te hebben. Wellens reageerde op Instagram door een foto van zichzelf met Verstrynge te posten waarbij een denkbeeldig mes in zijn rug zit. “Bedankt jongens”, schrijft de ploegleider van Tormans erbij.

Broer Geert Wellens is niet te spreken over de rol van makelaar Hans van Kasteren bij de transfer. Wellens liet op Twitter geen spaander heel van Van Kasteren. “Wat ik 20 jaar geleden al wist is nu eindelijk beetje meer duidelijk geworden”, schrijft Wellens. “Families en huwelijken kapotmaken kan hij als de besten, nu nog de sport en is de cirkel rond. Ferme carrière. Op naar de toekomst: een boomerang komt altijd terug.”

De broers Wellens en Van Kasteren kennen elkaar al meer dan twintig jaar. Zowel Geert als Bart Wellens reed destijds jaren voor de ploeg waarvan Van Kasteren teammanager was. Eerst onder de naam Spaar Select, later Telenet-Fidea.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen