© ATV

Omgevallen boom treft spoorweg modeltreinclub in Rivierenhof

Deurne -

De storm van afgelopen weekend heeft ook schade berokkend in het provinciaal groendomein Rivierenhof in Deurne. Door de hevige rukwinden is een oude kastanjeboom omgewaaid en die is pal op de spoorweg van modeltreinclub neergekomen. Het spoor is daardoor zwaar beschadigd.

In het Rivierenhof in Deurne rijden al sinds 1985 modelstoomtreinen rond van de Koninklijke Model Yacht Club Antwerpen (KMYCA). De meeste Deurnenaars kennen de modeltreinen wellicht van de Modelstoomdagen bij de Bevrijdingsfeesten in september, wanneer jong en oud in de rij staat voor een ritje.

Vroeger stond de spoorweg aan Parking West. Sinds een paar jaar beschikt de vereniging over een nieuw modelspoor van 350 meter aan de Cornelissenlaan, vlakbij het kasteel Sterckshof. Het is daar, waar in de nacht van zondag op maandag een boom is omgewaaid er op de sporen in terechtgekomen. De boom zelf is intussen al verwijderd door de medewerkers van het Rivierenhof. “Gelukkig is enkel het wisselspoor geraakt en niet de betonnen peilers”, legt Cris Vande Velde van de KMYCA uit. “Als dat het geval was, zou de herstelling een nog grotere klus zijn geweest. Toch zullen we ook ons werk hebben met het wisselspoor. Maar het staal is volledig gebogen door de impact van de vallende boom en dus onbruikbaar. We gaan nu onze uiterste best doen om het te repareren of in zijn geheel te vervangen. We hopen dat we dit tijdig klaar krijgen tegen 13 maart, de eerste zondag van ons nieuwe rijseizoen. Vanaf dan zijn we er elke tweede en vierde zondag aanwezig met onze leden, als het weer het toelaat.”

 ©  rr

 ©  Patrick De Roo

 ©  Patrick De Roo

(jas)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners