© Alain Trappeniers

Vrouw (24) tijdens mesaanval in het gezicht gestoken: “Hadden we niet ingegrepen, dan leefde ze niet meer”

Wilsele -

De politie heeft maandag in Wilsele, bij Leuven, een man (35) gearresteerd voor poging moord op een 24-jarige vrouw. Hij viel haar aan met een mes, terwijl zij in de wagen zat. Het slachtoffer kreeg steken in haar gezicht. Een getuige trok de dader bij haar weg en werkte hem tegen de grond tot de hulpdiensten kwamen. “Hadden we niet ingegrepen, dan had die vrouw niet meer geleefd.”

Maarten De Cock, Marc Klifman, Annelies Baeten

Het incident gebeurde maandag op klaarlichte dag, omstreeks 14u op de drukke Aarschotsesteenweg in Wilsele, een deelgemeente van Leuven. De 24-jarige vrouw zat in een geparkeerde wagen toen zij plots werd aangevallen door een man. De dader had haar raam stukgeslagen en begon de vrouw ineens te slaan en te steken met een mes. Een getuige hoorde hem als een razende tekeergaan over bedrog en geld. “Ik had meteen door dat het niet juist was”, vertelt de getuige (32). “Ik ben onmiddellijk naar hem toegelopen en heb hem meteen vastgepakt en tegen de grond gewerkt. Hij wilde natuurlijk proberen te ontkomen, maar ik ben blijven op hem inpraten tot de hulpdiensten er waren. Ik deed het puur op adrenaline. Dat die dader een mes droeg, daar stond ik zelfs niet bij stil. Een andere getuige belde intussen de hulpdiensten. Hadden wij niet ingegrepen, dan was het slecht afgelopen voor die vrouw.”

Het slachtoffer was er bijzonder zwaar aan toe. Ze verloor veel bloed na verschillende messteken en zou ook steken in haar gezicht hebben gekregen. De vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar zou volgens de laatste informatie niet meer in levensgevaar verkeren. De politie, het parket en het lab van de federale politie kwamen ter plaatse voor een uitgebreid sporenonderzoek. De dader (35) werd gearresteerd en er werd een onderzoeksrechter gevorderd. De dader wordt verdacht van poging tot moord.

Vastgoed

Jobs in de regio