©  AFP

Verenigde Staten loven 10 miljoen dollar uit voor tips over IS-leider Afghanistan

De Verenigde Staten loven tot 10 miljoen dollar (8,9 miljoen euro) uit voor relevante informatie over de verblijfplaats van de leider van de Afghaans-Pakistaanse tak van terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Dat heeft het State Department maandag bekendgemaakt.

Bron: BELGA

Eenzelfde bedrag staat klaar voor tips die leiden tot de aanhouding of veroordeling van de mensen achter de bloedige aanslag op de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel waarbij op 26 augustus dertien Amerikaanse soldaten omkwamen.

IS-Khorasan, zoals de lokale tak wordt genoemd, pleegde de aanslag in Kaboel terwijl de Amerikanen zich aan het terugtrekken waren uit Afghanistan. Daarbij kwamen ook tientallen strijders van de taliban om, de islamistische beweging die de macht heeft overgenomen.

Er vielen meer dan 100 doden en ruim 140 gewonden bij de aanslag door IS-K, die sinds juni 2020 onder leiding staat van Sanaullah Ghafari. Die zou opdracht hebben gegeven voor tal van IS-operaties in Afghanistan en Pakistan. Daarbij hebben honderden mensen het leven verloren.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio