Ook seks in het virtueel milieu komt aan bod. 

Ook seks in het virtueel milieu komt aan bod. ©  Ludo Mariën

Seksuele weerbaarheid bij kinderen

Ranst -

De gemeente organiseert met OLO op 10 februari een gratis vormingsavond ‘Seksuele weerbaarheid bij kinderen’ in GC Den Boomgaard in Ranst.

Tijdens deze vorming krijg je een aantal wegwijzers in de seksuele jungle waarin we leven. Er wordt gekeken naar wat kinderen kan helpen om zich te ontwikkelen tot seksueel gezonde volwassenen.

Naast een kort overzicht van de verschillende ontwikkelingsfasen van seksualiteit wordt er ook ingegaan op het vinden van de juiste woorden om te praten over seksualiteit, verschillen en gelijkenissen tussen jongens en meisjes, seksueel toenaderingsgedrag en relatiebekwaamheid. Ook pornoficatie, seksuele druk en seks in het virtuele milieu komen aan bod.

Pasklare antwoorden ga je als ouder niet krijgen, maar wel materiaal om zelf thuis mee aan de slag te gaan. Therapeut Jürgen Peeters van de Onderstroom uit Vosselaar begeleidt de avond, die start om 20u.

Inschrijven kan via: oinschrijven@olo.be met vermelding van je naam en telefoonnummer 03-633.99.05 (enkel in de voormiddag) kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio