De daders sloegen ook toe bij Colruyt in Herentals. 

De daders sloegen ook toe bij Colruyt in Herentals. © mph

Tot 25 maanden cel voor dieven van sterke drank

Herentals, Mol

Vier Georgische mannen zijn door de rechtbank in Turnhout veroordeeld tot celstraffen tot 25 maanden voor een groot aantal winkeldiefstallen in supermarkten van de Colruytgroep, onder meer in Herentals en Mol.

Vardi K. (33) kreeg van de rechter een celstraf van 25 maanden. Zijn kompaan Giorgio K. (48) is veroordeeld tot twintig maanden cel. Allebei moeten ze ook elk een boete van 2.000 euro betalen. Het duo, dat in het asielcentrum in Arendonk verbleef, werd op 18 juni 2021 betrapt in de Colruyt in Herentals en zit sindsdien in de cel. Twee andere medebeklaagden zijn bij verstek veroordeeld tot effectieve celstraffen van vijftien maanden en zes maanden.

De dieven waren tussen april en half juni vorig jaar vooral uit op sterke dranken in supermarkten van Colruyt in heel Vlaanderen. Ze werden betrapt tijdens het stelen van zeven flessen champagne in Herentals. De dag voordien liep een van hen ook al tegen de lamp in de Colruyt in Mol. Het ging om een bende in wisselende samenstelling waarvan de leden flessen drank in hun kledij verstopten. (bvdl) 

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio