Directeur Anne Cauwe (links), Arianne Lemmens, communicatie en contactpersoon Walter Penders. In de achtergrond de nieuwbouw en de binnentuin. © Marc Wouters

Woonzorgcentrum Sint-Vincentius breidt uit met twintig assistentiewoningen en centrum voor dagverzorging

Ekeren -

In de nieuwbouw van vzw woonzorgcentrum Sint-Vincentius in de Ekere Dorpstraat opent in het voorjaar een centrum voor dagverzorging, worden de eerste bewoners in een van de 20 assistentiewoningen verwacht én wordt het WZC uitgebreid van 76 naar 94 woongelegenheden, met daarbovenop nog tien voor kortverblijvers. Dat geeft een totaal van 104 woongelegenheden.

Op de plaats van het afgebroken gebouw komen twintig moderne assistentiewoningen, een centrum voor dagverzorging en enkele commerciële ruimtes op de gelijkvloerse verdieping. © Marc Wouters

“Om tegemoet te komen aan de toenemende zorgnood van onze huidige en toekomstige bewoners, zijn we enkele jaren geleden gestart met de modernisering en uitbreiding van onze infrastructuur”, zegt directeur Anne Cauwe. De gebouwen uit de jaren zeventig in de Dorpstraat werden in 2019 gesloopt na de verhuis naar de nieuwbouw in de achtergelegen Molenaarstraat. Op de plaats van het afgebroken gebouw komen twintig moderne assistentiewoningen, een centrum voor dagverzorging en enkele commerciële ruimtes op de gelijkvloerse verdieping.

Directeur Anne Cauwe. “Samen dragen we zorg voor elkaar.” © Marc Wouters

“In onze assistentiewoningen verwelkomen wij vanaf april zowel actieve als zorgafhankelijke 65-plussers die zelfstandig kunnen wonen mits ondersteuning van onze woonassistent Walter Penders. Wij begeleiden hen, volgen hen op en helpen bij bijkomende zorg”, vertelt de directeur. “Wij voorzien voor deze bewoners extra faciliteiten, zoals warme maaltijden en ontspanning.”

Van de twintig assistentiewoningen hebben er elf zicht op de Dorpstraat en negen op de tuin. De flatjes, twaalf met één en acht met twee slaapkamers, zijn volledig aangepast aan de noden van de bewoners.

Nog in het voorjaar opent het woonzorgcentrum in het nieuwe centrum negen plaatsen voor dagverzorging, waar 65-plussers overdag tijdens de week begeleiding en vinden. “Het centrum neemt dan tijdelijk de dagtaak over van de partner, mantelzorger of gezinshelper”, zegt Anne Cauwe. Personen met dementie worden opgevangen op een beschermde afdeling, waar de begeleiding en de werking zijn aangepast.

Mooie tuin

Het woonzorgcentrum wordt verder uitgebreid met achttien woongelegenheden, een mooie tuin met petanquebanen en een gezellig terras met zitbanken. De nieuwe vleugel in de Dorpstraat wordt verbonden met het gebouw in de Molenaarstraat. De parking gaat ondergronds. Er zijn 68 parkeerplaatsen, voor bezoekers en bewoners. Op de gelijkvloerse verdieping van de nieuwbouw is plaats voor handelspanden. Kruidvat heeft al een ruimte gehuurd. Vanaf april huurt kinderdagverblijf De Bijtjes een pand voor de opvang van peuters en kleuters. Gezinszorg Villers verhuist met zijn wijkafdeling naar het laatst beschikbare pand.

“Samen dragen we zorg voor elkaar. Geïnspireerd door dit motto en vanuit de christelijke inspiratie bieden wij totaalzorg afgestemd op de wensen en behoeften van onze bewoners”, zegt directeur Anne Cauwe nog. “Onze tachtig medewerkers staan dicht bij de mensen. Wij hebben geen logge structuur. Vragen van onderuit kunnen direct worden beantwoord.”  

Het woonzorgcentrum is nog op zoek naar gemotiveerde medewerkers. Ook kandidaten voor de flatjes zijn nog welkom. Marc Wouters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners