©  Joris Herregods

Mogelijke redding Tram 7: Eerste reacties zijn ‘voorzichtig positief’

Antwerpen, Mortsel
Sacha Van Wiele,Filip Spoelders

Dirk Wiesé van TreinTramBus is blij verrast met het voorstel dat op tafel ligt om Tram 7 tussen Mortsel en het Antwerpse Eilandje toch te laten rijden. Alleen zal dit pas lukken als de doorstroming van tram 7 in de binnenstad wordt verzekerd, waarschuwt hij. Ook Ingrid Pira reageert ‘voorzichtig positief’.

“Met een frequentie van 3 minuten volgt De Lijn de collega’s in buitenlandse steden”, zegt Wiesé. “Zo hoort het ook te zijn. Het is een verdubbeling van de frequentie op het traject tussen het Gemeenteplein en Sint-Pietersvliet. Alleen moet er één voorwaarde worden vervuld. Als de doorstroming van deze tram niet verzekerd is, dan dreigt die zich klem te rijden in het verkeer tussen de Nationale Bank en Sint-Pietersvliet. Wat dus een supertram kan zijn, zal dan snel een ramptram worden.”

Wiesé vindt het merkwaardige dat het korte traject tot aan de Sint-Pietersvliet rijdt en niet tot aan het MAS, zoals het lange traject van tram 7. “Dat zijn slechts twee haltes minder”, zegt Wiesé.

Mortsels Groen-raadslid Ingrid Pira is voorzichtig positief over de mogelijke redding en versterking van tram 7. “Toch wil ik nog eerst het geheel van dit plan zien, want bij openbaar vervoer win je iets, maar dreig je ergens anders weer iets te verliezen”, zegt Pira. “Het is goed dat mensen in Mortsel in de toekomst snel in Antwerpen kunnen zijn en omgekeerd, maar het aantal haltes is wel verminderd. Dat is voor sommige mensen, die bijvoorbeeld met de tram naar verschillende adressen rijden, weer geen goede zaak.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen