Oud-burgemeester van Brasschaat opent bistro met zijn vrouw Natasja: “Fantastisch als je dromen kan laten uitkomen”

Wuustwezel -

In Gooreind word je vanaf zaterdag bediend door een oud-burgemeester. Koen Verberck, die in 2018 uit de gemeentepolitiek stapte in het naburige Brasschaat, en Natasja Mathijssen openen Bistro Kotee in Gasthuisstraat 1. Koen is ook nog sportleraar, Natasja komt uit de wereld van horeca en chocolade.

“Het lijkt een onmogelijke, dwaze droom om in tijden van de coronapandemie nog een horecazaak te starten”, vertelt Koen Verberck. “Nochtans durven wij de sprong te wagen en openen wij op zaterdag 5 februari Bistro Kotee. Met de nadruk op gezelligheid, huisgemaakt, vers en niet gewoon het traditionele wat je overal vindt, willen wij van onze zaak een vaste waarde maken in Wuustwezel.”

Na heel veel wilde plannen, brainstormen, discussies en twijfels waagden Koen en Nathasja zich in juli 2021 toch tot dit onvoorspelbaar avontuur en namen ze koffie- en theehuis Kotee over. Dat hebben ze omgebouwd tot een gezellige bistro. Ze deden renovatie- en opfrissingswerken. “In feite komen hier nu twee werelden samen”, lacht Koen.

“Mijn echtgenote, met heel veel horeca-ervaring en ondertussen aan het werk in een chocoladefabriek en ikzelf met mijn verleden als burgemeester van Brasschaat en momenteel fulltime sportleerkracht. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en het is fantastisch als je dromen van mensen kan laten uitkomen.” En zo worden ook de taken verdeeld. Natasja verzorgt de keuken en Koen, die dolgraag tussen de mensen werkt, zal de zaal doen en onderhoudt de sociale contacten.

Natasja kon al voor ze 16 jaar was aan de slag in de bekende crèmerie ’t Park in Brasschaat. “Het werd er een ware leerschool. Ik leerde taarten bakken, pannenkoekenbeslag maken en toverde ook allerlei gerechten op tafel. Mijn ervaring in een chocoladefabriek komt ook uitstekend van pas.”

“Mijn echtgenote wilde altijd al een eigen zaak”, vult Koen aan. “Haar droom komt nu uit en ze kan zich uitleven in wat ze het liefst doet: koken en bakken. 99% van ons gebak zal ze zelf maken.” Burgemeester Dieter Wouters kwam zijn voormalige collega alvast een steuntje in de rug geven. “De nabijheid van de fiets- en wandelroutes is een grote troef”, weet Koen. “Wij zijn de gemeente dankbaar dat we het hele jaar door het terras mogen openhouden. Dat terras zal ook verwarmd zijn. Onze zaak is alle dagen open, behalve op maandag. Je kan er ’s morgens al terecht voor een ontbijt.” Er is een uitgebreide menukaart, meerdere ontbijtformules, een lunchkaart en een uitgebreide dessertkaart.

Natasja wil ook haar steentje bijdragen aan andermans dromen. In het gebak wordt enkel vanille uit Madagascar gebruikt. Daarvoor is er een samenwerking met Leoncine en Ron De Geus. Ze bezitten een plantage en de opbrengst van de verkoop van de vanille gaat rechtstreeks naar het thuisland van Leoncine waar ze de bouw van scholen ondersteunt.

(vw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio