Maxim Van Gils maakte indruk in Saoedi-Tour, ondanks zware val: “De dokter zal in ieder geval zijn werk hebben”

Een shirt met grote gaten, bloed aan de linker elleboog, de schouder en vooral aan de heup. In etappe twee van de Saoedi-Tour maakte Maxim Van Gils overduidelijk een zware val.

“Ik weet niet wat er precies gebeurd is”, geeft hij aan. “Mijn fiets stuur sloeg weg op een steen of in het zand. Een stomme val, sorry aan de andere renners die over mij heen zijn gegaan.” Op het ruwe asfalt was de klap zo zwaar dat de fiets van Van Gils sneuvelde. Hij moest verder op zijn reservefiets: “Zonder vermogensmeter en in een iets andere positie”, geeft hij aan.

Knap om in die omstandigheden toch nog een vierde plaats over de streep te trekken, op een aankomst met Amstel Gold Race-profiel. Een korte, lastige klim, met daarna een uitloper vals plat. “Opgeven wilde ik nooit doen”, aldus Van Gils. “Het is zes uur vliegen naar Saoedi Arabië (lacht). En dan zou ik hier nog drie dagen in mijn bungalowtje moeten blijven zitten. Neen, Thomas De Gendt heeft de hele dag voor mij op kop gereden, ik wilde ook presteren. Mentaal word ik sterker van dit soort dagen.”

Ritwinnaar Santiago Buitrago en Andrea Bagioli gingen te snel voor Van Gils, maar zijn prestatie is hoopgevend voor de etappe van vrijdag, met aankomst op Harrat Uwayrid, na een klim van 2.8 kilometer aan twaalf procent. “Daar wil ik voor mijn klassement gaan”, zegt Van Gils. “Daarvoor ben ik naar hier gekomen.”

Zijn opgelopen verwondingen zouden hem daarbij niet teveel parten mogen spelen: “Alles zal afhangen van hoe ik slaap, want op dit moment is er natuurlijk nog adrenaline. Er volgt nu een sprintetappe waarin ik me hopelijk kan herzetten. De dokter zal in ieder geval zijn werk met mij hebben.”

 

(jpdv)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio