© ATV

Mediamarkt sluit winkel in Deurne: “Andere vestigingen aantrekkelijker voor klanten”

De winkel van Mediamarkt in Deurne gaat dicht. Dat is aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad. Het gaat om een vestiging die zich op een site van Makro bevindt. De twintig werknemers kunnen aan de slag gaan in de omliggende winkels van Mediamarkt.

De keten stelt dat de vestiging “onvoldoende groeipotentieel heeft, binnen een aanvaardbare termijn”. De vakbonden gaven voor de ondernemingsraad al aan dat de winkel verlieslatend is, en daardoor mogelijk gesloten zou worden.

“Deze vestiging is gesitueerd op een Makro-site en ligt in de buurt van drie andere Mediamarkt-vestigingen: Antwerpen, Schoten en Wilrijk. De directie concludeert dat die winkels toegankelijker en aantrekkelijker zouden zijn voor klanten”, klinkt het. Alle werknemers van de betrokken vestiging krijgen het aanbod om te worden overgeplaatst naar omliggende Mediamarkt-vestigingen.

LEES OOK. Personeel Makro gelaten na (alweer) slecht nieuws: “De onrust is er al jaren, maar we doen gewoon en graag verder”

Duidelijkheid

De vestiging van Mediamarkt in Deurne sluit op zondag 6 maart de deuren. “De winkel is verlieslatend”, zegt Janick De Saedeleer, woordvoerder van Mediamarkt. “We zien dat onze klanten liever naar de Mediamarkt-vestigingen in Wilrijk, Antwerpen en Schoten gaan. Het aanbod is in die winkels groter. Daarom beëindigen we ons huurcontract in Deurne volgende maand.”

Bij Mediamarkt in Deurne werkt een twintigtal personeelsleden. “Deze mensen blijven in dienst”, zegt Janick De Saedeleer. “We verplaatsen ze naar onze andere vestigingen, waar veel meer klanten langskomen.”

De vakbonden gaan straks met het personeel spreken. “Er moet snel duidelijkheid komen over het precieze aanbod dat deze mensen van Mediamarkt zullen krijgen”, zegt Jasmien Durnez, secretaris van de socialistische vakbond BBTK.

Begin 2017 kondigde Mediamarkt nog aan de elektronica-afdelingen van de in nood verkerende Makro-winkels over te nemen. Maar vijf jaar later blijft daar bijna niets meer van over. Vorig jaar sloot Mediamarkt ook de andere vestigingen boven Makro-winkels. Alleen de Mediamarkt boven de Makro-winkel in Machelen blijft open. Volgens Vakbondsman Youssef Haddad van de christelijke vakbond CNE is ook die winkel verlieslatend.

Metro

De Duitse distributiegroep Metro verschafte vorige week nog geen duidelijkheid over de plannen in België. Eerder waren mediaberichten opgedoken dat Metro de zeventien Belgische Makro- en Metro-filialen te koop zou zetten. Metro is al langer verlieslatend in ons land.

(cwil,blg)

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio