De luchthaven van Antwerpen wordt beschuldigt van landbouwgrond illegaal uit te buiten. ©  BELGA

Uitstel tot september in zaak luchthaven Deurne

Deurne -

De behandeling van de zaak over illegale uitbating van landbouwgrond tussen vzw Vliegerplein en de luchthaven is uitgesteld.

Ingmar De Temmerman

LEES OOK. Negatief advies in zaak rond bouwovertredingen luchthaven

Het Hof van Beroep in Antwerpen stelt het voorbrengen van de zaak tegen de luchthaven in Deurne uit tot 28 september 2022. Vzw Vliegerplein, de buurtbeweging die al jaren actie voert tegen de luchthaven, beschuldigt de luchthaven van illegale exploitatie van landbouwgrond. Voor de correctionele rechtbank in 2020 verloren Vliegerplein, en de besturen van Borsbeek en Mortsel de zaak. Vliegerplein ging vervolgens in beroep.

Op 2 februari 2022 ging normaal gezien de zaak behandeld worden. Dit is uitgesteld tot 28 september van hetzelfde jaar. Dit omdat de milieu-inspectie in november 2021 een pv opstelde tegen de luchthaven. De procureur heeft zich over de pv nog niet uitgesproken en neemt zich voor dit te doen op 4 mei. Hij gaat dan ook het pv bij het dossier voegen wat het mogelijk maakt de zaak te behandelen met alle informatie ter beschikking. Volgens Piet De Roeck van actiegroep Vliegerplein is dit een positieve evolutie.

MEER OVER Luchthaven Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio