©  BELGAIMAGE

Drukke dag bij Club Brugge: recordaankoop Sowah naar AZ, Odoi op komst en Armeense aanvaller is rond

Club Brugge wilde op deadline day absoluut nog een nieuwe spits halen, en is daarin geslaagd. Sargis Adamyan (28) van Hoffenheim is een oude bekende van trainer Alfred Schreuder. De Armeense international zit op een zijspoor in de Bundesliga en wordt tot eind dit seizoen verhuurd aan Club, dat ook een aankoopoptie bedong. Ook Denis Odoi is op komst, terwijl Kamal Sowah wordt uitgeleend.

Junior Verbeeke, David Van den Broeck, thst

Met Dost heeft Club Brugge eigenlijk maar één centrumspits in de rangen, dus daar wilde blauw-zwart graag nog versterken voor de transfermarkt maandagavond sluit. Met Sargis Adamyan, een 30-voudige Armeense international, heeft het die gewenste nieuwe aanvaller ook beet. Hij wordt gehuurd van Hoffenheim, met aankoopoptie. In de Bundesliga zat hij op een zijspoor. Daar kwam hij dit seizoen amper 14 keer in actie, goed voor één goal op de openingsspeeldag in Augustus. In totaal scoorde de aanvaller elf keer voor Hoffenheim in 53 matchen.

Dat Club bij Adamyan uitkwam om de aanvalslinie te versterken, is geen toeval. Niemand minder dan Alfred Schreuder werkte nog één seizoen samen met de spits bij de Duitse ploeg in het seizoen 2019/2020. Toen scoorde hij in zijn eerste maanden vijf keer onder Schreuder, tot een blessure roet in het eten gooide. In Duitsland heeft de spits nog een contract van anderhalf jaar tot medio 2023. Hoffenheim betaalde in de zomer van 2019 ongeveer 1,5 miljoen euro voor Adamyan aan Jahn Regensburg.

Club Brugge op zucht van Denis Odoi

De extra verdediger die Club Brugge haalt, wordt in principe Denis Odoi (33). De Belg zou komende zomer einde contract zijn bij Fulham, leider in de Engelse tweede klasse, maar verkiest om nu naar Club te komen. Odoi speelde dit seizoen op rechtsback en dat is handig, want blauw-zwart had nog een nieuwe back-up nodig voor Clinton Mata. Maar hij kan ook centraal en op links uit de voeten, indien nodig. De ex-speler van Anderlecht kan dus worden aanzien als een versterking de breedte.

Kamal Sowah naar AZ

Nog meer uitgaand verkeer bij Club Brugge: Kamal Sowah staat op het punt om naar AZ te trekken. De Ghanees was vorige zomer nog de duurste aankoop van blauw-zwart, maar kon zich nog niet echt doorzetten en was ook onder Schreuder uit beeld. Daarom dat de Nederlandse club hem nu op huurbasis mag overnemen, in de hoop dat hij zijn vorm van bij OHl terugvindt.

MEER OVER Club Brugge

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL