©  BELGA

Referee Department bevestigt: Beerschot had nóg een penalty moeten krijgen tegen Zulte Waregem

Beerschot kreeg hem niet, maar had wel degelijk al in de tweede minuut een strafschop verdiend tegen Zulte Waregem (3-3). Het Referee Department geeft toe dat het scheidsrechtersteam op het Kiel verkeerd zat.

yala

Beerschot-spits Lawrence Shankland ging voor de eerste doelkans van de match en schoot daarbij tegen de arm van Laurens De Bock. Ondanks hevig protest grepen scheidsrechter Bert Put en VAR Wesli De Cremer niet in. Later in de wedstrijd deden ze dat - terecht - wél bij twee gelijkaardige fases, één voor elke ploeg.

Frank De Bleeckere legt uit: “Het Referee Departement verwacht in deze fase een strafschop en een VAR-interventie. De Bock raakt de bal met de arm, die weg is van het lichaam. Daardoor maakt hij zichzelf onnatuurlijk groter en breder.”

LEES OOK. Ex-topref Serge Gumienny ziet geen excuses voor arbitrage op het Kiel: “Beerschot verdiende gewoon een strafschop”

De beelden van de bewuste fase met uitleg van Frank De Bleeckere:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio