Terwijl trajectcoach Eddy Cordon de boekenrekken vult, testen Lori en Chloé al een keer de zithoek in de vernieuwde Cirkels-winkel uit. © Bart Roggeman

Kringloopwinkel Cirkels heropent de deuren

Schelle -

Kringloopwinkel Cirkels in Schelle heropent op zaterdag 5 februari de deuren. Met een grondige herinrichting, met onder meer een gezellige zithoek, wil de tweedehandswinkel nog dichter bij de buurt staan.

De kringwinkel aan de Provinciale Steenweg in Schelle sloot in oktober de deuren. De organisatie Ecoso besloot begin 2021 niet langer deel uit te maken van de koepel van De Kringwinkel en met Cirkels een eigen koers te varen. Van Mechelen tot de Rupelstreek runt ze momenteel acht winkels, met een negende op komst. Stelselmatig krijgen ze elk hun eigen Cirkels-identiteit.

“De aanleiding om Schelle tijdelijk te sluiten, was eigenlijk tweeërlei”, vertelt communicatieverantwoordelijke Lori Maes. “Voor onze winkels in het algemeen hadden we te kampen met een tekort aan doelgroepmedewerkers. Om actief op zoek te kunnen gaan naar extra krachten vonden we het meteen een goede gelegenheid om tegelijk de winkel in Schelle een make-over te geven volgens de Cirkels-huisstijl. Sommige delen waren er nog geschilderd in het oranje van De Kringwinkel of zelfs het grijs en groen van Wrak nog langer voordien.”

Zo werd de inrichting grondig overhoop gehaald. “In het gedeelte vooraan stonden voordien lange, eentonige rekken met huisraad. Die worden nu naar het achterste gedeelte verhuisd. Vooraan komen de boeken en alles wat met muziek te maken heeft waar we ook een gezellige zithoek creëren waar mensen al een keer in de boeken kunnen bladeren en/of rustig op zoek kunnen gaan naar hun favoriete song. Op die manier willen we een soort van ontmoetingsplaats creëren en nog dichter bij de buurt staan. We willen de winkel meer laten leven.”

“De felle kleuren hebben plaats gemaakt voor blauw en wit, maar met veel hout in plaats van metalen rekken om een warmer gevoel te creëren”, pikt collega Chloé Van Hecke in.

“Niet alles wat we in ons hoofd hebben, gaat al klaar zijn want helaas liep een aantal zaken vertraging op. Maar het is belangrijk dat we weer kunnen openen, want iedereen zit op hete kolen.”

Ook trajectcoach Eddy Cordon kijkt ernaar uit. “Ik ben pas in augustus vorig jaar hier als coach aan de slag gegaan en kreeg al meteen een flinke boterham voorgeschoteld”, lacht hij. “Maar stress staat niet in mijn woordenboek en ik kijk ernaar uit om met mijn team de klanten hier een warm welkom te bieden. We gaan voor een gezelligere inrichting.”

Bart Roggeman

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners