©  ISOPIX

Rafael Nadal na historische zege op Australian Open: “Een van de meest emotionele duels uit mijn loopbaan”

Rafael Nadal speelde in de finale van het Australian Open naar eigen zeggen “een van de meest emotionele duels” uit zijn loopbaan. Dat zei de 35-jarige Spanjaard die ten koste van Daniil Medvedev zijn 21e grandslamtitel veroverde.

Laurens Van HeuverswijnBron: BELGA

LEES OOK. Rafael Nadal schrijft geschiedenis met 21ste grandslamzege: comeback tegen Medvedev op Australian Open

“Goedenavond, of goedemorgen, beter gezegd”, zei Nadal bij zijn speech na zijn sensationele zege na bijna 5,5 uur. Het was inmiddels rond 1u30 in Melbourne.. “Ik weet niet wat ik moet zeggen, het is geweldig. Eerlijk gezegd wist ik anderhalve maand geleden niet of ik terug zou keren op de tour. Dit was de meest emotionele maand uit mijn loopbaan.” In aanloop naar het Australian Open won Nadal ook al een voorbereidingstoernooi in Melbourne.

Nadal gaf aan dat hij er alles aan gaat doen om volgend jaar terug te keren in Melbourne. “Ik blijf mijn best doen om terug te komen”, aldus de tweevoudige kampioen in Australië. “Anderhalve maand geleden dacht ik dat het mijn laatste Australian Open zou worden, maar nu heb ik zoveel energie om door te gaan.”

Nadal wendde zich ook tot Medvedev. “Ik weet hoe moeilijk het is want ik ben ook een paar keer in die positie geweest. Ik heb geen twijfel dat je nog een paar keer gaat winnen hier.” Nadal won in 2009 een eerste keer het Australian Open en verloor daarna vier finales.

Vastgoed

Jobs in de regio