© ATV

Beerschot sleept een punt uit de brand na dolle ommekeer en invalbeurt van youngster Sebaoui

De week van de waarheid is voor Beerschot de week van de desillusie geworden. Na de hoopgevende start tegen OHL volgden twee ontgoochelingen in vier dagen tijd. Sebaoui stuwde Beerschot met een sterke invalbeurt nog naar een 3-3 gelijkspel, maar daar schieten de Mannekes weinig mee op. Scheidsrechter Bert Put was met twee betwistbare strafschopfases de Kielse Kop van Jut.

Kersten Steurbaut

LEES OOK. ONS OORDEEL. Shankland en Sebaoui grijpen hun kans bij Beerschot

Het zag er na een kwartier nochtans goed uit voor Beerschot. De thuisploeg begon als een wervelwind aan de wedstrijd en had na twee minuten een strafschop moeten krijgen. De Bock kreeg van dichtbij de bal recht op de arm, scheidsrechter Put floot het protest van de thuisploeg resoluut weg. De Mannekes lieten zich echter niet ontmoedigen en drukten Essevee met hun rug tegen de muur. Holzhauser zag zijn schot nog net afgeblokt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na acht minuten volgde dan toch de verdiende voorsprong. Een hoekschop van Holzhauser belandde via een kattenpootje van Bourdin voor de voeten van Konstantopoulos. De Griek stond voor het eerst sinds 25 september nog eens aan de aftrap en bedankte met de openingstreffer voor het vertrouwen.

Shankland kopte nog in het openingskwartier van dichtbij op Bossut, maar daarna viel de wedstrijd helemaal stil. Beerschot zakte in, een zwak Zulte Waregem slaagde er niet in om voor enige dreiging te zorgen. Tot op het halfuur de paars-witte poorten achterin wagenwijd open gingen. Een hoekschop van Holzhauser werd plots een kans voor de bezoekers. Halaimia greep niet in en Kutesa kapte een zwemmende De Smet genadeloos uit: 1-1.

 

 ©  BELGA

Een nieuwe tik. De uppercut voor Beerschot kwam er nog voor de pauze. Een kopbal van Avenatti belandde op bovenarm van Bourdin In tegenstelling tot de fase met De Bock ging de bal - na tussenkomst van de VAR - nu wel op de stip. Onvoorstelbaar. Onbegrip ook op de tribunes en in de Kielse dug-out, maar dat deerde Gano niet. De aanvaller prikte vanop de stip zijn twaalfde van het seizoen tegen de netten.

LEES OOK. Discutabele handsfases in het nadeel van Beerschot, Zulte Waregem profiteert

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij de thuisploeg waren ze nu helemaal van slag en nog voor rust zagen de Mannekes een van de laatste strohalmen door de vingers glippen. Opnieuw zag de paars-witte defensie er niet goed uit. Dion Cools stuurde naamgenoot Dion De Neve in het straatje. De jonge aanvaller kende geen genade en gaf Biebauw een derde keer het nakijken.

Torrente gooide na de pauze met Rigo en Noubissi voor Sanusi en Konstantopoulos twee verse krachten tussen de lijnen, maar het was pas na de inbreng van Sebaoui dat er opnieuw vuur in de wedstrijd werd geblazen. De belofte lag eerst met een knappe individuele actie aan de basis van de aansluitingstreffer - Noubissi legde met wat geluk de bal klaar voor Shankland, die de 2-3 tegen de netten prikte.

 

 ©  Isosport

Het was het begin van een straffe invalbeurt. Sebaoui stuwde zijn ploegmaats naar voren en jutte de supporters op. In de toegevoegde tijd onderstreepte de jonge aanvaller dat hij een lefgozertje is. Beerschot kreeg een strafschop en Sebaoui nam zijn verantwoordelijkheid. Hij plaatste het leer perfect in het hoekje. Het Olympisch Stadion geloofde er nog even in. Zes minuten toegevoegde tijd leverden geen doelpunt meer op, al moest Bossut zich nog wel een paar keer strekken.

Beerschot toonde opnieuw veerkracht, maar schiet weinig op met de puntendeling. Het sluipt slechts één puntje dichter bij Seraing, dat straks tegen Eupen de kloof opnieuw wat verder uitdiepen. De week van de waarheid is zo een desillusie geworden, met een belangrijke rol voor de scheidsrechters.

LEES OOK. REACTIES. Ilias Sebaoui deed het Kiel kolken: “Die strafschop? Daar moet je ballen voor hebben, hé”

 • Spektakel eindigt op 3-3-gelijkspel
  • Beerschot buigt 1-3-ruststand om 
  • Nuloperatie onderin: ook Seraing pakt een punt tegen Eupen
 • Dertien redenen waarom Beerschot zich wel / niet redt

  Beerschot in 1A houden. Na de nieuwe dreun op het veld van Seraing heeft het alles van een mission impossible. Maar mathematisch kan het nog en dus moet je erin blijven geloven. Het is een zinnetje waar supporters en journalisten de komende weken mee om de oren zullen geslagen worden. Tegen beter weten in? Jouw krant zocht en vond dertien redenen waarom de Mannekes zich wel/niet zullen redden.

 • Extra kopzorgen voor Torrente: geen Dom, Lemos en Suzuki bij Beerschot

  Voor de match van de allerlaatste kans moet Torrente stevig aan het puzzelen. De Argentijn zag in aanloop naar het duel met Zulte Waregem met Dom, Lemos en Suzuki drie basisspelers uitvallen. Réda, Konstantopoulos en Shankland zullen hun plaats innemen. Voor Konstantopoulos wordt het de eerste basisplaats in de competitie sinds 25 september.

 • 400ste match voor Bossut

  Sammy Bossut zal voor de vierhonderdste keer in doel staan bij Zulte Waregem in de Jupiler Pro League. Een clubicoon zoals je ze nog maar zelden tegenkomt.
 • 15u40

  Beerschot - Zulte Waregem

  Wat kunnen we nog zeggen van Beerschot na de nederlaag tegen Seraing?

  Zulte Waregem kan alvast naar de dertiende plaats wippen in het klassement.

  Volg de belangrijkste fases hier vanaf 16u15!

 • Coaches De Fauw en Simons behouden het vertrouwen in het elftal dat gelijkspeelde tegen OH Leuven:
 • Bij Beerschot komen Shankland, Halaimia en Konstantopoulos in de plaats van de geblesseerden Dom, Lemos en Suzuki.
 • 16u00

  Simons: "volle gas"

  "Sinds een drietal weken hebben we uitgemaakt om het wedstrijd per wedstrijd te bekijken. Als we zelf punten pakken, moeten we zelfs niet naar de concurrentie kijken. Gewoon volle gas geven", aldus de medecoach van Zulte Waregem.

 • 16u17 Start van de 1ste helft

 • 02'

  Geen strafschop!

  Een poging van Shankland belandt op de arm van De Bock. Scheidsrechter Put en VAR De Cremer wuiven het protest weg.

 • 04'

  Derijck in de weg

  Beerschot begint alles behalve aangeslagen aan de wedstrijd: Shankland legt de bal terug richting Holzhauser. Derijck gooit z'n lichaam in de strijd: hoekschop! Die levert niets op.

 • 07'
  icon

  1-0!

  Bossut baalt! Hij geeft nonchalant een hoekschop weg. Die wordt na een tikje van Bourdin door Konstantopoulos binnen getrapt.

 • 11'

  Kopbal Shankland

  Beerschot blijft dreigen: Shankland kopt een vrije trap van Holzhauser hard in de handen van Bossut. Dat deed de Schotse spits weliswaar vanuit buitenspelpositie.

 • 12'

  Gano 'in the picture'

  De elleboog van de spits van Zulte Waregem bezorgt Pietermaat een open wenkbrauw. De Kielse stofzuiger moet geniet worden. Even later krijgt Gano een stevige charge van Halaimia.

 • 15'

  Paars openingskwartier

  De voorsprong voor de rode lantaarn is verdiend te noemen. Paars-wit heeft de kansen, een goal en telde in het openingskwartier 66% balbezit.

 • 19'

  Radic attent

  Halaimia werkt onvoldoende weg, waardoor Dompé een voorzet kan trappen richting tweede paal. Radic verdedigt sterk, maar geef een hoekschop weg.
  De afvallende bal wordt door Hubert ruim naast getrapt.

 • 21'

  Gano in de tang

  Dompé zwiept de bal opnieuw richting de tweede paal. Gano heeft het lastig met De Smet en Bourdin en toont zijn ongenoegen.

MEER OVER K. Beerschot V.A. LIVE: volg alle matchen live

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL