©  Carlo Coppejans

Ingetogen afscheid van Dean (4): klasgenootjes strooien sterretjes uit in de kerk

In de Sint-Laurentiuskerk in Verrebroek heeft zaterdagnamiddag de begrafenis van Dean Verberckmoes (4) plaatsgevonden. Tijdens de ingetogen uitvaartplechtigheid werden onder meer een brief voorgelezen van mama Elke en strooiden de kindjes die met Dean in de klas zaten in vrije basisschool De Verrekijker, ook nog met sterretjes in de kerk, ter nagedachtenis van de jongen.

Nunzia Petralia

In de kerk zaten zo’n 250 mensen om afscheid te nemen van Dean. Buiten waren twee schermen opgesteld zodat andere sympathisanten de dienst mee konden volgen. In totaal zouden er zowat 400 mensen aanwezig geweest zijn. Daaronder ook heel wat motorrijders, die vorige week ook al hulde brachten aan Dean in Sint-Niklaas. Er heerste een rustige en zwijgzame sfeer.

Een kleine witte kist stond vooraan de kerk opgesteld met een foto van Dean. Daartegen leunde een knuffel van Winnie de Poeh, omringd door kaarsen. De familie van de jongen nam tijdens de plechtigheid het woord in een brief die de mama en tante van Dean hadden neergeschreven. Daarna strooiden de klasgenootjes van de kleine jongen sterretjes rond de kist.

 

 ©  BELGA

Woensdag 12 januari bleef Dean slapen bij twee vrienden van zijn mama, Dave De Kock en zijn vriendin R.. De volgende dag kreeg mama Elke een berichtje, dat Dean nog een nacht daar zou blijven “omdat hij dat gevraagd had”. En een dag later nog eens hetzelfde. Leugens, zo bleek, omdat R. niet durfde te zeggen dat haar nieuwe vriend Dave De Kock er na een hevige ruzie met Dean vandoor was gegaan.

Zondag werd een opsporingsbericht met de nodige urgentie verspreid. Op maandag werd De Kock opgepakt in Noord-Brabant waar hij zwaar onder invloed door de straten was aan het dwalen. Dezelfde dag nog werd Dean uiteindelijk dood teruggevonden op Neeltje Jans, het kunstmatige eiland in de Oosterschelde in Zeeland. Hoe en waar de jongen precies om het leven kwam, is nog altijd niet duidelijk. De Kock werd in 2010 al eens veroordeeld tot tien jaar cel omdat hij zijn toenmalige stiefzoontje gruwelijk had mishandeld, waardoor die om het leven kwam.

LEES OOK. Nog steeds niet duidelijk wanneer en hoe Dean (4) om het leven kwam

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  carlo coppejans

 

 ©  carlo coppejans

 

 ©  BELGA

 

 ©  carlo coppejans

 

 ©  carlo coppejans

 

 ©  carlo coppejans

 

MEER OVER Dood kleuter Dean

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio