© RR

Werner Leysen (49), oprichter van dansschool Pivolté, onverwacht overleden

Brasschaat -

Werner Leysen (49), die 25 jaar geleden dansschool Pivolté oprichtte en de school deed uitgroeien tot een geoliede machine met meer dan duizend leerlingen, is vrijdagavond totaal onverwacht overleden. De man laat een enorme leegte achter. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Leysen zette Brasschaat op de kaart. Dat is het minste wat je kan zeggen. Sportschepen Adinda Van Gerven (N-VA) is aangeslagen door het nieuws. “Meester Werner”, zoals hij steevast door de leerlingen van Pivolté werd genoemd zorgde voor verbondenheid tussen jong en oud. Hij bracht alle generaties samen rond dans. In zijn school heerste discipline maar ook medeleven. Hij stak voor de kinderen coronaproof sinterklaasshows in elkaar. In zijns school was er oog voor kwaliteit, de talrijke shows die hij in elkaar stak, getuigen hiervan”.

De leerlingen van Pivolté werkten ieder jaar mee aan de 11 juliviering, Brasschaat Klassiek, later Klassiek in het Park, de Dorpsdag en zo meer. In de Sportraad had hij een belangrijke inbreng. “Ik herinner me nog dat hij tijdens de coronaperiode met het idee van buiten dansen op de proppen kwam. Hij schilderde kruisjes op de speelplaats van het Gemeentelijk Instituut Brasschaat (GIB) en de leerlingen konden lessen volgen. Werner zorgde ook voor digitale lessen”, aldus Van Gerven.

“Brasschaats icoon”

Erik Broeckx werkte vele jaren samen met Werner bij de dansschool. “Ik ben fier dat ik met hem mocht samenwerken. Werner was niet altijd even gemakkelijk, maar hij was vooral rechtlijnig. Dat mochten de ouders van onze leerlingen ondervinden. Met Werner verdwijnt een Brasschaats icoon zoals er niet veel zijn”, zegt Erik.

Johan Kalifa Bals, bekend van onder meer de Buurtpolitie, werkte vaak samen met Werner Leysen. “Wij hebben vorig jaar nog samen een musicalkamp georganiseerd in Brasschaat. De voorbereidingen voor het volgende kamp zijn al in volle gang. We gaan dat zeker laten doorgaan”, zegt Johan die van zijn 16de tot zijn 27ste bij Pivolté danste. “Ik herinner me nog trips naar Parijs en Londen om te gaan dansen. Later werden wij elkaars eerste aanspreekpunt als we iets nodig hadden. Zo creëerde Werner de choreografie voor mijn videoclip Winter Wonderland.

Johan Kalifa Bals. ©  rr

Werner Leysen werd geboren in Ekeren in 1973. Hij studeerde muziek en dans aan het Lemmensinstituut in Antwerpen en specialiseerde zich in klassiek ballet en choreografie. Hij danste in binnen- en buitenland, onder meer bij de wereldbekende choreograaf Maurice Béjart. Hij verbleef ook een tijd in Boedapest waar hij de Hongaarse nationale dansploeg trainde. Bij Pivolté wil men zijn werk en visie alvast verder zetten al zal dat zeker niet gemakkelijk zijn. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio