©  BELGA

Gedisciplineerd Lierse K. boekt in Lommel eerste zege sinds eind oktober

Eindelijk bingo voor Lierse! Uitgerekend in de kapitale uitmatch bij Lommel maakten de Pallieters een einde aan een reeks van zeven wedstrijden zonder zege. Een rake knal van Nils Schouterden voor rust volstond voor de Lierenaars om een eerste overwinning sinds 30 oktober te happen. En dus krijgt geel-zwart opnieuw iets meer zuurstof in het klassement.

Kurt Guldentops

Jawel. Amper 28 procent balbezit aan de rust, maar wel met een zo begeerde bonus de kleedkamer in. Hét gedroomde scenario halfweg. Zonder fraai voetbal, dat wel. De deur stevig op slot, loerend op een kansje. Dat lukte aanvankelijk niet of nauwelijks. De opbouw te slordig, de ideeën ver zoek. En toch waren de eerste prikjes nog voor de Pallieters. Van Acker besloot van op afstand op Fiermarin, Schouterden kwam net te laat om de rebound binnen te tikken. Niet meer dan uitstel zou het worden, want Lommel ving met zijn overvloed aan balbezit toch zo weinig aan. Een afgeblokt schot van Sales, een vrijschop nipt naast van Kis. Dat was het zo’n beetje in die eerste 45 minuten. Tussendoor had Lierse zowaar de score geopend. Een verre uittrap van Teunckens werd door Abdallah verlengd tot bij De Schryver. Die vond op zijn beurt de compleet vrijstaande Schouterden, die haarfijn hoog in doel besloot. De Pallieters leefden even in een roes. Schuermans liet bij een aflegger van Schouterden nog een tweede treffer liggen.

Lierse begon hoe dan ook met een extraatje aan het tweede deel van zijn werkavond. Geen dagelijkse kost voor een ploeg die liefst in 11 van zijn 17 competitiematchen op achterstand was geraakt. De Pallieters leken ook iets meer grip op het gebeuren te krijgen en flirtten op het uur zelfs met een tweede goal. Abdallah pegelde een aflegger van De Schryver echter loeihard op de balk. Minuten later hield heel geel-zwart dan weer de adem in bij een zeldzame kans voor de thuisploeg. Belghali mikte alleen voor Teunckens echter voorlangs. Al liet vooral Lierse langs Abdallah na de score verder op te drijven. Nadat een Lommels doelpunt nog terecht werd afgekeurd wegens buitenspel werkten de Lierenaars zich al bij al nog zonder al te veel kopzorgen zonder kleerscheuren naar het einde.

En dus pakte Lierse eindelijk zijn eerste overwinning sinds 30 oktober vorig jaar en werd een einde gemaakt aan een reeks van zeven wedstrijden zonder zege. Laat de timing vooral perfect zijn. Zes punten voorsprong op Lommel, acht op rode lantaarn, dat zaterdagavond aan de bak moet tegen Deinze. Zo zou het na enkele sombere weken wel eens een heel fijn weekend kunnen worden op het Lisp en krijgt de club opnieuw wat meer zuurstof in het klassement.

LOMMEL: Fiermarin, Tolinsson, Neven, Kis, Belghali (64’ Agyepong), Vandersmissen (72’ Talvitie), Henkens, Rosa, Thordarson, Arzani (56’ Anello), Sales.

LIERSE K.: Teunckens, De Schrijver, Gillekens, Schuermans, Laes, Swinnen, Van Acker, Stallone Limbombe (34’ Liongola), De Schryver, Schouterden (66’ Naessens), Abdallah (82’ Bitsindou).

DOELPUNTEN: 34’ Schouterden 0-1

GELE KAARTEN: 20’ De Schryver, 65’ Schouterden, Tolinsson.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Willems.

TOESCHOUWERS: 500.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio