Egan Bernal vandaag nog twee keer onder het mes, maar toch dankt hij de goden: “Ik had 95 procent kans op verlamming”

Egan Bernal heeft vrijdagmiddag iets op Instagram gepost, vier dagen nadat hij zijn zware crash maakte. “Ik had 95 procent kans op dwarslaesie (verlamming van de onderste ledematen) en verloor bijna mijn leven terwijl ik aan het doen was wat ik het liefste deed.”

Hugo Coorevits.

“Ik wil vandaag God bedanken en ik ben ook de Clinica Universidad de la Sabana en al de specialisten dankbaar omdat ze het onmogelijke hebben waargemaakt. Dank ook aan mijn familie, mijn vriendin Maria Fernanda Motas en jullie allemaal voor jullie steun. Ik blijf nog even in de intensive care voor enkele bijkomende operaties, maar ik geloof in God dat ik hier goed uitkom met de steun van Ineos-Grenadiers en mijn coach Xabier Artexte.” (Einde Instagrambericht).

Egan Bernal wordt vandaag in het ziekenhuis Universidad de la Sabana in Chiá nog twee keer geopereerd. “Twee kleinere ingrepen”, meldt de communicatiedienst. De ex-Tourwinnaar werd er maandag binnengebracht na een zware crash tegen een lijnbus. Eerder deze week werd de Colombiaanse kopman van Ineos-Grenadiers al drie keer geopereerd. O.a. aan het gebroken rechterdijbeen en de -knieschijf en zijn wervelkolom.

Het ziekenhuis schreef dat hij gelukkig geen infectie opliep aan de long die geperforeerd is, dat Bernal optimistisch is en dat eveneens de medicatie om zijn bloeddruk te ondersteunen. De ingrepen van vandaag zijn nodig om een breukje in een middenhandsbeentje van het rechterhand te herstellen en er volgt nog een ingreep aan het gebit dat ook werd geraakt.

Ondertussen opende het Openbare Ministerie een onderzoek naar het verkeersongeval. De chauffeur van de lijnbus leverde een negatieve alcoholtest af. (hc)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio