© TV Limburg

Advocaat 12-jarige dader steekpartij: “Hij was in paniek en wilde z’n broer helpen”

Advocate Eylem Turan woonde vrijdagnamiddag de voorleiding bij de jeugdrechter bij van de 12-jarige jongen, die donderdag in Peer een 41-jarige wijkagent met een mes neerstak. Zij vertelde achteraf dat de jongen zelf ook geschrokken is van zijn daden.

“Hij is enorm aangeslagen. Het is een opeenstapeling van omstandigheden. Hij begrijpt het zelf ook niet hoe hij in die situatie is terechtgekomen. Hij zegt dat hij in paniek is geraakt en op dat moment een voorwerp dat hij eerder die dag heeft verkregen gebruikt heeft. We zijn tot de conclusie gekomen dat het beter is voor de rust voor zowel de maatschappij als de minderjarige zelf om hem voorlopig drie maanden in een halfopen instelling te plaatsen”, aldus advocate Eylem Turan.

LEES OOK. 12-jarige jongen die agent neerstak in Peer wordt voorlopig drie maanden in instelling geplaatst

Het gaat om een gemeenschapsinstelling in Mol. De jeugdrechter kan in die drie maanden op basis van de bevindingen van de hulpverleners in de instelling zelf de toestand herevalueren. Gaandeweg het verblijf kan de jongen bijvoorbeeld gedurende de dag naar school gaan, maar ‘s avonds moet hij dan naar de instelling terugkeren.

“De moeder vindt het ook onbegrijpelijk wat er gebeurd is. Ze hoopt dat de rust kan weerkeren en dat de getroffen agent zo goed mogelijk herstelt. Ze wil haar excuses aanbieden aan de politieman”, voegde advocate Eylem Turan eraan toe. 

LEES OOK. Beruchte broer (17) van dader steekpartij Peer overviel krantenwinkel op zijn veertiende

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio