De verzorgers van het Aquarium wuiven Wilfried op een kleurrijke manier uit.  

De verzorgers van het Aquarium wuiven Wilfried op een kleurrijke manier uit.  ©  Jan Van der Perre

Vissenverzorger van Zoo begint zijn pensioen in… een sushirestaurant

Antwerpen -

Door de invoering van de coronabarometer mogen er sinds vrijdag weer bezoekers binnen in de gebouwen van dierentuinen. Dus ook in het Aquarium van de Antwerpse Zoo. De ideale gelegenheid voor het kinderjournaal Karrewiet om nog eens langs te gaan in de Zoo en er vissenverzorger Wilfried Van der Elst voor de camera te halen. Zo haalt hij zelfs op zijn allerlaatste dag als Zooverzorger het nieuws.

“Voor de rest was het een rustige dag om collega’s en bezoekers nog eens goeiendag te zeggen. De vissen heb ik vooral donderdag uitgewuifd. Toen is een fotograaf me een hele dag komen volgen. Zijn artistieke portretten van mij tussen de vissen zullen een heel mooi aandenken zijn. Ik heb de vissen nog eens kunnen aaien en als ik wil, kan ik altijd nog eens terugkomen”, lacht hij.

Dat de binnenverblijven weer open zijn, verheugd niet alleen de verzorgers, maar ook het publiek. Er is meteen aardig wat volk te bespeuren in het Aquarium. 

Dat de binnenverblijven weer open zijn, verheugd niet alleen de verzorgers, maar ook het publiek. Er is meteen aardig wat volk te bespeuren in het Aquarium. ©  Jan Van der Perre

Zijn laatste werkdag sluit hij samen met de collega’s af in een sushirestaurant. “Vandaag gaan we met z’n allen vis eten en morgen trek ik met de camper naar de Grevelingen om naar de flamingo’s te kijken. Dan kan ik alles laten bezinken, want het voelt toch een beetje raar. Al ben ik vooral blij dat de vissen in handen zijn van een goed team. Ik kan dus gerust vertrekken.” 

(bl)

Wilfried Van der Elst laat ‘zijn’ vissen met een gerust hart achter bij de collega’s. 

Wilfried Van der Elst laat ‘zijn’ vissen met een gerust hart achter bij de collega’s. ©  Jan Van der Perre

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio