De weekendzone in Pulle. 

De weekendzone in Pulle. ©  kma

Geen vaste adressen op weekendzone

Pulle -

De gemeente Zandhoven schrijft geen personen in op de Romeinseweg in Pulle. Dat werd op de gemeenteraad meegedeeld na een vraag van raadslid Ward Belmans (Groen). De weekendzone blijft dus echt een weekendzone.

Er zijn nul personen ingeschreven in de Romeinseweg. “Formeel is dus alles in orde”, concludeert Ward Belmans. Hij stelde de vraag omdat er recent wat nieuwe bungalows werden gebouwd en ook de verwilderde omgeving nu wat aangelegd geraakt. Vroeger, toen enkel de eerste bungalows er stonden, waren er vooral wagens met buitenlandse nummerplaten te zien. Er logeerden toen vaak buitenlandse werknemers die gedurende drie maanden in ons land verblijven en dan terugkeren. Nu staan er vooral wagens met Belgische kentekens.

Volgens de gemeente kunnen de chalets ook gebruikt worden door mensen die een tijdelijke verblijfplaats zoeken als ze hun huis verbouwen. De gemeente schrijft geen mensen in op de Romeinseweg. Je kan er dus nog steeds geen vaste verblijfplaats krijgen.

In 2019 kochten twee ondernemers de zone van twee hectare voor 405.000 euro tijdens een openbare verkoop. Er stonden toen enkele chalets op. De Backer Houtbouw wilde er destijds 24 energiearme bungalows bouwen, maar de firma ging failliet. Na jarenlange verwildering wordt de site nu toch aangelegd.

In Zandhoven is er ook nog een weekendzone aan Het Goor. (kma)

De huisjes aan de Romeinseweg. 

De huisjes aan de Romeinseweg. ©  kma

De huisjes aan de Romeinseweg. 

De huisjes aan de Romeinseweg. ©  kma

De weekendzone in Pulle. 

De weekendzone in Pulle. ©  kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio